У Европској унији све више евроскептика

U Evropskoj uniji sve više evroskeptika

24 maja 2015

7hgLSlW 343Ekonomski pad, praćen nizom korupcionaških skandala povezanih sa vodećim partijama EU, može dovesti do porasta popularnosti nacionalističkih partija i takozvanih evroskeptika, takvog da to može biti pretnja budućnosti i jedinstvu Evropske unije – ocenio je vodeći analitičar američke privatne obaveštajno-analitičke kompanije Stratfor Džulijen Frejnd.

Ukazao je da je već prošle godine u Evropski parlament ušao rekordan broj evroskeptika. Po Frejndovoj proceni, to je donekle izmenilo strukturu Evroparlamenta, ali nije izmeilo status kvo.

To je plod razočarenja ekonomskim stanjem stvari i pada poverenja u vladajuće partije unutar EU.

Frejnd naglašava da evroskeptici ne mogu brzo unutar Evroparlamenta stvoriti svoju uticajnu strukturu jer ih pravila obavezuju da okupe bar 25 poslanika iz najmanje sedam zemalja-članica EU.

Frejnd ipak opominje zapadnoevropske lider: „Rast popularnosti opozicionih partija biće pretnja EU u budućnosti jer je sama Evropska unija nikla iz panevropske ideje, a članovi Evroparlamenta već balansiraju između panevropskih interesa i nacionalističkih stremljenja”.

KOMENTARI2 komentara

  1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

    HA! VAŠA LADY GAGA JE UPRAVO SAZNALA NEŠTO ŠTO NAIZGLED NEMA VEZE SA ZADATOM TEMOM, ALI KAKO JE SVE POVEZANO, EVO MALOG PRILOGA ZA INAČE OBIMNE ANALE EUROPSKE SRAMOTE: * U TOKU GLASANJA ZA POBEDNIKA EUROSONGA/EVROPJESME GLEDAOCI I GLASAČI U MNOGIM EUROPSKIM BANA DRŽAVAMA SU BILI ONEMOGUĆENI DA GLASAJU, ILI TAČNIJE, MASOVNO SU GLASALI ZA NAŠU BOJANU STAMENOV, ALI NJIHOVI GLASOVI NISU PRIHVAĆENI, REGISTROVANI ILI JEDNOSTAVNO SU GLASAČI DOBILI PORUKU DA GLASAJU U PRAZNO I ZA NEPOSTOJEĆU OPCIJU. DAKLE, JEBEM IM MAMU, I NATAKNEM IH NA VELIKOSRPOSKU KOBAJU. A BOJANA JE SVAKAKO POBEDNIK. ZEMLJE U KOJIMA JE ONEMOGUĆENO GLASANJE ZA BOKU SU: ŠPANIJA AUSTRIJA V. BRITANIJA AUSTRALIJA BELGIJA SKANDINAVSKE ZEMLJE POLJSKA ITALIJA RUMUNIJA GRČKA NEMAČKA HOLANDIJA ..........a ona švedska tralalajka, mislim........smešno........

  2. putin says:

    evropska unija je zamisljena od nacistickih pedera pa pokusali preko hitlera izgubili onda se ponovo povampirili ali istaih sudbina ceka mlogo se osilili vracase 41 dobice oni isto ko 46

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *