U Fijatu vređaju radnike: “ Stoko srpska“

U Fijatu vređaju radnike: “ Stoko srpska“

25 juna 2013

500lInterna istraga Kompanije „Fijat automobili Srbija“ nije otkrila ko je na montažnoj traci grebanjem oštetio više automobila. Fabrika je podnela prijavu protiv NN lica, zbog „oštećenja tuđe stvari“, pa su inspektori MUP, prema nalogu tužilaštva, skoro posle mesec počeli istragu.

Neuobičajena praksa za „namerne štete“. Ispitivanje je, nezvanično saznajemo, krenulo od „sumnjivih“, koji nemaju veze s fabrikom. Prvi je ispitan Slobodan Stamenčić, iz Anarhosindikalističke incijative i jedan od aktivista Grupe za podršku radnicima „Fijata“ koji je saopštio da oni stoje iza plakata.

U gradu se priča da „Fijat“ nije tražio istragu, jer bi policija došla i do izjava koje ozbiljno terete šefove iz Italije koji ponižavaju, prete i nacionalno vređaju.

Reči „Stoko srpska“ vrlo su česte. Radnicima je kažu teško da gledaju i kad doučeni „Fijatov“ šef tera našeg inženjera da tri puta donese isti deo. U nedelju veče (nakon prvih saslušanja) gradom su prošetale grupe mladića sa majicama na kojima piše: „Ja nisam Italijan“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *