U gaziranim pićima umesto šećera sirup koji izaziva dijabetes!

U gaziranim pićima umesto šećera sirup koji izaziva dijabetes!

15 jula 2014

koka-kola-piceNaslov ovog članka bi zapravo trebao da bude: „Pre nego što popijete gazirani sok, energetsko piće, lažne voćne sokove ili bilo koji drugi proizvod pun šećera, pročitajte ovo!).

Prosečan Amerikanac popije oko 45 galona ovih napitaka, svake godine! Novo istraživanje pokazuje da telo zagađujemo još gorim materijama, nego što mislima!

Popularna rečenica industrije za Visoko fruktozni kukuruzni sirup (HFCS) je „šećer je šećer“, što znači da se njihov sirup u nesumljivo drugačiji od običnog prirodnog šećera, poznatijeg kao sukroza! Sukroza je sačinjena od jednakih delova glukoze i fruktoze.

U sokovima zašećerenim Visoko fruktuznim sirupom, koji se nalazi u Koka Koli, Pepsiju, Mountain Dew, Sprite i mnogim drugima, svi sadrže 50 odsto više fruktoze nego glukoze, prema istraživanju! Otkrili smo da ono što se nalazi u ovim pićima je niti prirodan šećer, niti Visoko fruktozni sirup, već visoko koncretovana fruktoza, koja može povećati rizik od Dijabetesa, kardiovaskularnih problema i bolesti jetre! Ljudski organizam nije dizajniran da primi takvu formu „šećera“ u tolikim količinama! Za razliku od glukoze, koja služi kao izvor energije organizmu, fruktoza odlazi u jetru gde se pretvara u mast!

Zašto je ovo sve bitno!? Statistika sve govori! Amerikanci konzumiraju Visoko fruktozni sirup više od bilo koje nacije na svetu. Njihova konzumacija se duplirala u protekle tri godine. U Toku istog perioda, Dijabetes tipa 2 se utrostručio! Ne zaboravite da se ovi proizvodi nalaze i u vašim podavnicama, i setite se ovog teksta kada sledeći put otvorite koka kolu ili neki drugi, sličan proizvod!

Šećer je skup, pa velike industrije traže zamenu za šećer! Često, ove zamene nisu ni malo zdrave po organizam. Zamena kao što je Visoko fruktozni sirup ili aspartam i mnogi drugi, izazivaju mnogehronične i druge bolesti!

Zato je bitno da znamo šta tačno pijemo, i da počnemo da čitamo deklaracije na proizvodima, kao i da te iste deklaracije sadže detaljnije informacije o sastojcima!

(Web-tribune.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *