У ХРВАТСКОЈ НИШТА НОВО! Позната Хрватица пропагира фашизам!

U HRVATSKOJ NIŠTA NOVO! Poznata Hrvatica propagira fašizam!

18 marta 2017

61332717-prosvjed Hrvatska Ustasa 34

Nina Morić, poznata hrvatska manekenka, a u poslednje vreme pevačica, objavila je na svom Fejsbuku status u kojem je otvoreno podržala italijanski neofašizam.

– Čim se bude glasalo pokušaću da uđem na listu CasePound (ako me prime) – napisala je Nina na svom Fejsbuku.

CasaPound je nazvana po pesniku i deklarisanom fašisti Ezri Paundu, jednom od najvećih modernističkih poeta u prvoj polovini 20. veka. Osnovana je 2008. u početku krize kao udruženje za društvenu promociju.

Preuzela je koncept levičarskih radikalnih “socijalnih centara”, uključujući i pribegavanje nasilnim akcijama, ali u ovom slučaju s radikalnim desnim predznakom. Pojavljujući se na izborima, od pre dve godine CasaPound ima predstavnika u Bozenu. Usledili su predstavnici u više opština, a u Iserniji i Grosetu je u vladajućoj većini.

CasaPound se poziva na fašizam, slavi godišnjice Musolinijevog “Marša na Rim”, ali hvali i pripadnike drugih političkih uverenja, ukoliko su težili svrgavanju poretka, pa su u tom smislu korišćeni Če Gevara i Hugo Čavez. S druge strane, Paundova ćerka Meri de Račevilc, smatra da CasaPound neopravdano koristi ime njenog oca. Na parlamentarnim izborima, kojima je rok 2018, CasaPound bi mogla da uđe i u parlament. S kim, još se ne zna, ali Morić je objavila da je spremna za narodnu skupštinu.

CasaPound ne poriče da je u kontaktu s bivšom starletom, ali napominju da radije žele da je vide u socijalnim akcijama koje ta neofašistička stranka sprovodi. Kandidatura je, zasad, na dugom štapu. “Vrednovaćemo to zajedno“, izjavili su vrhovi CasePound novinarima.

Nina Morić, rođena Zagrepčanka, objašnjava da “CasaPound voli Italiju kao što Tramp voli Sjedinjene Države”, kao i da ona voli Italiju, a oduvek je, kaže, bila desničarka. “Rođena sam pod komunističkim režimom i znam šta znači nedostatak slobode. Smatram preteranim povezivanje CasuPound s onim fašizmom”, rekla je Morić.

(Jutarnji list)

KOMENTARI6 komentara

 1. Batina says:

  Kurbetina. A posle uclanjenja ponesi sa sobom Istru i Dalmaciju, samo italijanski deo. Srbski ima da ostane srbski.

  • Bambula says:

   Ne zna se što je luđe u tvom komentaru. To "ostane" (hahaha!) ili to "srpski dio". hahaha Joj da vas nema, trebalo b vas izmislit. Komedija od ljudi. :-D

 2. Agrokor Rusija :-) says:

  Da,komunizam joj je uskratio slobode a fasizam ce da joj da skobode :-))) Koja hrvacka budaletina.

 3. dusko says:

  I ovi nasi i pored svega hoce da idu u fasisticku EU !!! Srbi nikad nisu bili fasisti i ova vlast je tesko bolesna, ali zbog para koje stizu iz EU i stavljaju u svoje djepove zato nas uvlace u EU iz licnog interesa !!!

 4. Garavi Srbin says:

  E Nino, Nino ... plakni se, mani se politike !

 5. Svetislav Surina says:

  Pa, zar nam nisu Talijani pomogli u Dalmaciji protiv ustaša?Talijanski fašisti su naši saveznici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *