У ХРВАТСКОЈ освануо графит „КОЉИ СРБЕ“

U HRVATSKOJ osvanuo grafit „KOLJI SRBE“

10 oktobra 2019

Novi antisrpski grafiti „Kolji Srbe“ osvanuo je u mestu Rumin na putu Sinj – Bitelić, opština Hrvace, na kućici koja služi kao autobuska stanica.

Grafit je vrlo brzo prekrečen.

Prema rečima srpskog manjinskog aktiviste, Dušana Stojanca, koji ga je snimio dok je prolazio putem, grafit je nedavno nestao, mada se po tragovima na zidu vidi da je sličnih grafita bilo i ranije.„Obavestio sam SNV, dok policija još nije bila obaveštena. Grafiti sličnog sadržaja javljaju se sporadično, kao što je nedavno bio slučaj u naselju Lučani u predgrađu Sinja. Tad je policija obaveštena i grafit je vrlo brzo prefarban“, rekao je Stojanac.

Na tom području, kaže, nema međunacionalnih tenzija i nadležne službe blagovremeno reaguju na takve pojave, preneo je hrvatski portal Novosti, uz podsećanje da je nedavno u crkvenom dvorištu u Otišiću postavljena zakonom zabranjena verzija hrvatske zastave, koja je takođe vrlo brzo uklonjena.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Ovo nije vest, ovo je dijagnoza.

  • Ivana says:

   To je normalno za ustašku Hrvatsku naslednicu NDH kao šta je i normalno za modernu Evropu naslednicu nemačkog rajha.

 2. Beli Orao says:

  Bolje bi nam bilo da to ozbiljno shvatimo “ to je normalno i slični komentari” to niti je normalno niti je za podcijeniti * FAŠIZAM JAČA U EVROPI A USTAŠTVO U HRVATSKOJ * zato braćo i sestre Srbkinje , spremite se za odbranu jer ovi nam govore šta nas čeka , u tu hordu priključite šiptare , sandžaklije , izetbagovićeve - osmanlije !!! SHVATITE OVO NAJOZBILJNIJE !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *