У ХРВАТСКОЈ освануо графит „КОЉИ СРБЕ“

У ХРВАТСКОЈ освануо графит „КОЉИ СРБЕ“

10 октобра 2019

Нови антисрпски графити „Kољи Србе“ освануо је у месту Румин на путу Сињ – Бителић, општина Хрваце, на кућици која служи као аутобуска станица.

Графит је врло брзо прекречен.

Према речима српског мањинског активисте, Душана Стојанца, који га је снимио док је пролазио путем, графит је недавно нестао, мада се по траговима на зиду види да је сличних графита било и раније.„Обавестио сам СНВ, док полиција још није била обавештена. Графити сличног садржаја јављају се спорадично, као што је недавно био случај у насељу Лучани у предграђу Сиња. Тад је полиција обавештена и графит је врло брзо префарбан“, рекао је Стојанац.

На том подручју, каже, нема међунационалних тензија и надлежне службе благовремено реагују на такве појаве, пренео је хрватски портал Новости, уз подсећање да је недавно у црквеном дворишту у Отишићу постављена законом забрањена верзија хрватске заставе, која је такође врло брзо уклоњена.

KOMENTARI3 коментара

 1. persida says:

  Ovo nije vest, ovo je dijagnoza.

  • Ivana says:

   To je normalno za ustašku Hrvatsku naslednicu NDH kao šta je i normalno za modernu Evropu naslednicu nemačkog rajha.

 2. Beli Orao says:

  Боље би нам било да то озбиљно схватимо “ то је нормално и слични коментари” то нити је нормално нити је за подцијенити * ФАШИЗАМ ЈАЧА У ЕВРОПИ А УСТАШТВО У ХРВАТСКОЈ * зато браћо и сестре Србкиње , спремите се за одбрану јер ови нам говоре шта нас чека , у ту хорду прикључите шиптаре , санџаклије , изетбаговићеве - османлије !!! СХВАТИТЕ ОВО НАЈОЗБИЉНИЈЕ !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u