У ИТАЛИЈИ ДАТО 100 милиона вакцина

У ИТАЛИЈИ ДАТО 100 милиона вакцина

10 децембра 2021

ИТАЛИЈАНСКА влада најавила је даље успехе у кампањи вакцинисања против корона вируса након што је број датих доза вакцина премашио 100 милиона.

Генерал Франческо Паоло Фиљуоло, задужен за расподелу вакцина, то достигнуће је окарактерисао као изврстан резултат, преносе италијански медији.Око 80 посто Италијана вакцинисано је бар једном дозом, показују подаци независне организације GIMBE Foundation.

Истовремено, 77,3 посто вакцинисано је с бар две дозе. Око 16,2 посто грађана примило је и допунску дозу.

Међу Италијанима старијим од 12 година, готово 88 посто примило је бар једну дозу. Вакцинација деце од 5 до 12 година започеће 16. децембра.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ovcoizovani covid idiot says:

    Svaka cast, cestitke,samo se rokajte, dugo cete...ionako nikome necete faliti tupani.

  2. Косовац says:

    100 милиона вакцина. Једна вакцина 20 евра, то је 2 милијарде евра. Неком зарада, неком штета. Не би било штете да вакцине делују, било би користи. Овако, догодине зарада-штета још 2 милијарде евра, следеће године још 2, следеће године још 2 ако не поскупи. Докле ће тако, не се знаје, Заре игра. А можда ће неки сорошоидни финансијски геније да пронађе неки бољи начин да ти одере кожу а да ти не осетиш. А ако осетиш и почнеш да се одупиреш, и ту има стари добар начин силе закона. Код нас је ту спремна српска Скупштина (Скупштина Републике Србије), са својом дежурном машином за гласање. Раније је машина за изгласавање закона и резолуција била ДС са сателитима, данас је СНС са сателитима. Сутра, не се знаје, Заре игра. Највероватније ће машину за гласање да нам поклони Сорошоидна Европска Унија, у виду донаторског кредита као и до сада. И опет ће све да буде по старим добрим Европским правним тековинама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u