У ИТАЛИЈИ ДАТО 100 милиона вакцина

U ITALIJI DATO 100 miliona vakcina

10 decembra 2021

ITALIJANSKA vlada najavila je dalje uspehe u kampanji vakcinisanja protiv korona virusa nakon što je broj datih doza vakcina premašio 100 miliona.

General Frančesko Paolo Filjuolo, zadužen za raspodelu vakcina, to dostignuće je okarakterisao kao izvrstan rezultat, prenose italijanski mediji.Oko 80 posto Italijana vakcinisano je bar jednom dozom, pokazuju podaci nezavisne organizacije GIMBE Foundation.

Istovremeno, 77,3 posto vakcinisano je s bar dve doze. Oko 16,2 posto građana primilo je i dopunsku dozu.

Među Italijanima starijim od 12 godina, gotovo 88 posto primilo je bar jednu dozu. Vakcinacija dece od 5 do 12 godina započeće 16. decembra.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ovcoizovani covid idiot says:

    Svaka cast, cestitke,samo se rokajte, dugo cete...ionako nikome necete faliti tupani.

  2. Kosovac says:

    100 miliona vakcina. Jedna vakcina 20 evra, to je 2 milijarde evra. Nekom zarada, nekom šteta. Ne bi bilo štete da vakcine deluju, bilo bi koristi. Ovako, dogodine zarada-šteta još 2 milijarde evra, sledeće godine još 2, sledeće godine još 2 ako ne poskupi. Dokle će tako, ne se znaje, Zare igra. A možda će neki sorošoidni finansijski genije da pronađe neki bolji način da ti odere kožu a da ti ne osetiš. A ako osetiš i počneš da se odupireš, i tu ima stari dobar način sile zakona. Kod nas je tu spremna srpska Skupština (Skupština Republike Srbije), sa svojom dežurnom mašinom za glasanje. Ranije je mašina za izglasavanje zakona i rezolucija bila DS sa satelitima, danas je SNS sa satelitima. Sutra, ne se znaje, Zare igra. Najverovatnije će mašinu za glasanje da nam pokloni Sorošoidna Evropska Unija, u vidu donatorskog kredita kao i do sada. I opet će sve da bude po starim dobrim Evropskim pravnim tekovinama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *