У ЈЕКУ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНАВИРУСА муслимани организују скуп у СРЕБРЕНИЦИ

U JEKU PANDEMIJE KORONAVIRUSA muslimani organizuju skup u SREBRENICI

5 aprila 2020

U jeku pandemije korona virusa aktuelni predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović jednostrano i bez saglasnosti svih članova tog tela organizuje obeležavanje godišnjice ratnog zločina u Srebrenici, 11. jula, pozivajući pojedine zvaničnike i diplomate da prisustvuju komemorativnom skupu.

I dok Memorijalni centar Potočari tvrdi da je Džaferović postupio prateći „diplomatske protokole“ i da je postupio po njihovim uputstvima, srpski član predsedništva Milorad Dodik upozorio je predsedavajućeg Predsedništva BiH da je tim pozivima „zloupotrebio poziciju i samu instituciju Predsedništva“.U ranije upućenom pismu Džaferoviću, Dodik ga je upozorio da je poslao netačnu poruku da Predsedništvo BiH učestvuje u organizaciji spomenutog skupa.

Dodik je naveo da ta tema nikada nije bila na dnevnom redu sednica Predsedništva BiH, niti je slanje pozivnica za obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici zajednički stav tog tela.

Dodik je Džafroviću poručio da je te pozivnice mogao da šalje samo privatno, a ni u kom slučaju u ime Predsedništva BiH, bez saglasnosti i ostalih članova.

„Ovim činom ne samo da ste zlonamerno zloupotrebili poziciju, već ste obmanuli državnike i ambasadore“, konstatovao je Dodik, uz podsećanje da u BiH žive tri konstiutivna naroda i da postoje dva entiteta, te da sve odluke Predsedništva mogu biti donete samo konsenzusom.

Naveo je i da je Džaferoviću poznato da su za Srbe i srpski narod događaji u i oko Srebrenice jednostrano prikazani, da su u i oko Srebrenice stradali i Bošnjaci i Srbi i drugi narodi i da se zbog toga zločini samo nad jednim narodom ne mogu kvalifikovati kao genocid, prenosi Tanjug.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Muslimanima je u Evropi dozboljeno da rade sta hoce. Ali, nece moci zauvek. U svim zemljama se formiraju tajne vojske za obracun sa njima. Ulicama Nemacke, Italije, Francuske tecice reke krvi, kao nikada do sada.

 2. zaliv says:

  Ma koga briga sta rade poturice, da smo bili pametni sa njima bi mi postupili kao mudri Grci. Sve su ih ili proterali ili pobili sa dela teritorije koju su kontrolisali a mi nase ostavismo. Ko nam je kriv kad smo naivni!

 3. Jedan tamo says:

  Okupite se u što većem broju u Srebrenici. Zamolićemo Kinu da u naše ime pošalje veeeliku delegaciju iz Vuhana. I ketering će vam poneti, sa tamošnje pijace.

 4. petrovgrad says:

  Čist biznis, još neka djenaza da se namakne neka kinta. Neki sitan projekat od NVO i sl. To su komedijaši koji na taj način uzimaju lovu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *