У КИЈЕВУ ПОЧИЊУ ДА СХВАТАЈУ ШТА СЕ ЗАПРАВО ДОГОДИЛО

U KIJEVU POČINJU DA SHVATAJU ŠTA SE ZAPRAVO DOGODILO

28 oktobra 2023

Kolosalni gubici ukrajinskih snaga na frontu, doveli su do toga, da su zvaničnici u Kijevu počeli da shvataju besmislenost rata, a osim toga, Ukrajina više ne interesuje ni SAD ni Evropu, kaže savetnik šefa iz DNR, Jan Gagin.

On je komentarisao reči bivšeg savetnika bivšeg predsednika Ukrajine Leonida Kučme, Olega Soskina, koji je pozvao ukrajinske zvaničnike da stave tačku na konflikt sa Rusijom i pomire se sa gubicima teritorija.Kako je Gagin naglasio u intervjuu za RIA Novosti, „kolosalni gubici” Kijeva tokom kontraofanzive doveli su do današnjeg shvatanja besmisla rata – kako od strane ukrajinskih zvaničnika, tako i od strane običnih građana.

„Da je vreme da se sklopi mir sa Rusijom – pod uslovima Rusa. Svi dolaze do istog shvatanja da su ih Amerikanci napustili, da je sada Ukrajina zaista zauzela zadnje mesto, čak i treće mesto – posle Izraela i drugih događaja u svetu. Ukrajina više ne interesuje ni Evropu ni SAD. To je kao kofer bez ručke, koji je teško nositi a šteta ga baciti. Tako da mislim da će kofer uskoro biti napušten“, rekao je Gagin.

On je takođe podsetio, da za razliku od mnogih drugih ukrajinskih zvaničnika, Vladimir Zelenski „na aerodromu ima avion kojim će on i njegova porodica odleteti u datom trenutku – kada ukrajinski narod dođe da ga pita šta se dogodilo u Ukrajini poslednjih godina.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Brane says:

  Pa dugo im treba da ga pitaju. Onoliki ljudi nastradali.

 2. persida says:

  "Kofer bez rucke", ha ha.

 3. ostrogorski says:

  Ukrajince treba okačiti naglavačke, jedno desetak dana, dako im dođe iz dupeta u glavu.

 4. Gagi says:

  Nije im dugo trebalo da shvate staru istorijsku igranku. Isto ili slicno ce da prodju jevreji, sacekacemo neko izvesno vreme da se "istopi" pocetna euforija. Dolazi neko novo vreme, iz celog sveta ce placenicki kolonizatorski namesnici bezati kod svojih nalogodavaca u "sigurnu kucu". Uspeli su da na celoj planeti narodima naprave lom i haos, razbojnicka neizivljena banda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *