У КИЈЕВУ УБИЈЕН украјински посланик и један од главних ратних `бубњара`

У КИЈЕВУ УБИЈЕН украјински посланик и један од главних ратних `бубњара`

20 јуна 2019

НИ ВЕЋИНА оних који живе у Украјини не зна где у њој престаје неонацизам а почиње држава, где је у систем и функционисање уграђена и легализована корупција, а где класично бандитско отимање и рекетирање.

Тешко је, из истих разлога, определити: ко у кога и због чега пуца. Зашто лете главе, а лете.Посланик у Врховној ради Дмитро Тимчук, један од најбитнијих шрафова у рату рата Петра Порошенка и Американаца против Донбаса, нађен је са прострељеном главом у властитом стану. У време када се званично водио као присутан заседању парламента.

Тимчук је био један од оних који су током донбаског рата тврдили да у њему учествује Русија, да украјинска армија наспрам себе има руску, да Украјинци напредују на свим фронтовима и да је до коначне победе остало још сасвим мало… Можда и зато, кијевска полиција је одмах објавила да је Тимчук убио сам себе, али случајно. Док је чистио пиштољ за који није знао да је напуњен…

Познати украјински блогер Анатолиј Шариј, који је одигртао значајну улогу у рушењу Порошенковог режима, одмах је одреаговао:

«Како то да Тимчук, који је изигравао војног експерта не зна елементарно – да се не чисти напуњени пиштољ? А и ако је то успео да сам себе погоди у главу, једнако ефикасно као неко ко је имао интерес да га убије и прилику да то изведе његовим пиштољем и са сасвим малог растојања?»

Још је указао: «Ако је истина то са чишћењем пиштоља – онда је украјински војни врх за војног експерта годинама продавао човека који о војним стварима појма нема. Чак ни о најелементарнијим!»Неки у Кијеву су за Тимчукову смрт већ оптужилу Русију и њене тајне службе.

Међутим, испливавају и друге верзије. Једна од њих је да је Тимчук учествовао у Порошенковом пљачкашком државном пројекту „Флот-17»» и да је уклоњен када је постало јасно да ће бити позван у тужилаштво, одноосно – да је месецима био прислушкиван и да постоји опасност да «пропева».

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u