У КИЈЕВУ УБИЈЕН украјински посланик и један од главних ратних `бубњара`

U KIJEVU UBIJEN ukrajinski poslanik i jedan od glavnih ratnih `bubnjara`

20 juna 2019

NI VEĆINA onih koji žive u Ukrajini ne zna gde u njoj prestaje neonacizam a počinje država, gde je u sistem i funkcionisanje ugrađena i legalizovana korupcija, a gde klasično banditsko otimanje i reketiranje.

Teško je, iz istih razloga, opredeliti: ko u koga i zbog čega puca. Zašto lete glave, a lete.Poslanik u Vrhovnoj radi Dmitro Timčuk, jedan od najbitnijih šrafova u ratu rata Petra Porošenka i Amerikanaca protiv Donbasa, nađen je sa prostreljenom glavom u vlastitom stanu. U vreme kada se zvanično vodio kao prisutan zasedanju parlamenta.

Timčuk je bio jedan od onih koji su tokom donbaskog rata tvrdili da u njemu učestvuje Rusija, da ukrajinska armija naspram sebe ima rusku, da Ukrajinci napreduju na svim frontovima i da je do konačne pobede ostalo još sasvim malo… Možda i zato, kijevska policija je odmah objavila da je Timčuk ubio sam sebe, ali slučajno. Dok je čistio pištolj za koji nije znao da je napunjen…

Poznati ukrajinski bloger Anatolij Šarij, koji je odigrtao značajnu ulogu u rušenju Porošenkovog režima, odmah je odreagovao:

«Kako to da Timčuk, koji je izigravao vojnog eksperta ne zna elementarno – da se ne čisti napunjeni pištolj? A i ako je to uspeo da sam sebe pogodi u glavu, jednako efikasno kao neko ko je imao interes da ga ubije i priliku da to izvede njegovim pištoljem i sa sasvim malog rastojanja?»

Još je ukazao: «Ako je istina to sa čišćenjem pištolja – onda je ukrajinski vojni vrh za vojnog eksperta godinama prodavao čoveka koji o vojnim stvarima pojma nema. Čak ni o najelementarnijim!»Neki u Kijevu su za Timčukovu smrt već optužilu Rusiju i njene tajne službe.

Međutim, isplivavaju i druge verzije. Jedna od njih je da je Timčuk učestvovao u Porošenkovom pljačkaškom državnom projektu „Flot-17»» i da je uklonjen kada je postalo jasno da će biti pozvan u tužilaštvo, odnoosno – da je mesecima bio prisluškivan i da postoji opasnost da «propeva».

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *