У КНИНУ ОРГИЈАЊЕ УСТАША УЗ ПЕСМУ: „Ми Хрвати не пијемо вина, већ пијемо крв четника из Книна!“

U KNINU ORGIJANJE USTAŠA UZ PESMU: „Mi Hrvati ne pijemo vina, već pijemo krv četnika iz Knina!“

5 avgusta 2015

2408114255c1f0058d1ce647780231_v4_bigNakon parade u Zagrebu, Hrvatska je danas nastavila obeležavanje dve decenije od vojno-policijske akcije Oluja u Kninu, u prisustvu državnog vrha i gostiju, a portal Index je objavio da je sve pretvoreno u vašar na kojem jedino nisu izviždani funkcioneri najuticajnije opozicione HDZ. Nakon zvanične ceremonije podizanja zastave i otkrivanja spomenika Franji Tuđmanu, nešto iza podneva, počelo je, kako se navodi, ustaško orgijanje. Kninom su se, objavio je portal, zaorile nacionalističke, koljačke pesme i povici.

Kako je izvestio reporter Index-a sa lica mesta „krvožedna gomila“ je, što zbog alkohola, što zbog sunca, zaurlala:“Mi Hrvati ne pijemo vina, već pijemo krv četnika iz Knina“. Nekolicina je u glas vikalo: „Za dom spremni“. Policija, kako se navodi, ne reaguje.

Zorom je iz Knina prema Vukovaru tradicionalno pušteno hiljadu golubova, položeni su venci poginulim braniteljima, održana je misa, podignuta je hrvatska zastava i otkriven je spomenik Franji Tuđmanu.

Hiljade ljudi zaogrnutih šahovnicama i u vojnim uniformama zviždalo je svima, osim predsednici Kolindi Grabar Kitarović, lideru HDZ-a Tomislavu Karamarku i gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, koji su nagrađeni aplauzima. Zvižduka i pogrdenih reči nije pošteđen ni bivši predsednik Ivo Josipović kome su skandirali „lignjo“.

Podele u državnom vrhu su očite u Kninu, pa tako premijer Zoran Milanović i njegovi saradnici nisu ušli na misu koju je održao kardinal Josip Bozanić, a koja je bila rezervisana samo za Kolindu, Karamarka i ostatak ekipe iz HDZ-a.

Jedini član državnog vrha koji je bio na misi, a da nije blizak HDZ-u je predsednik parlamenta Josip Leko.

Milanovića je sa Kninske tvrđave izveden gotovo sat vremena nakon kraja zvanične ceremonije, nakon što je njegovo obezbeđenje sačekalo da se većina potencijalnih provokatora raziđe, navodi portal i dodaje da premijer izveden kroz restoran, na donji plato tvrđave.

Na misi su, piše portalk, pljeskali i pevaču Marku Perkoviću Tompsonu, a tokom mise je Tuđmanovom sinu Miroslavu pozlilo pa su ga morali izvesti iz crkve.

Inače, proslavi Dana pobede i domovinske zahvalnosti, te Dana branitelja prisustvuju predsednik Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Ccović, a prvi put su tu i Majke Srebrenice koje su, kako kažu, došle na lični poziv hrvatske predsednice.

Većina branitelja se žali na lošu organizaciju, sve je, kažu, haotično.

„Sve izgleda kao vašar“, objavio je portal Index.

U okviru proslave pročitan je tekst o organizovanju i ciljevima Oluje kao i imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u toj akciji iz avgusta 1995, tokom koje je iz Hrvatske proterano više od 220.000 Srba, dok je više od 2.000 njih ubijeno ili nestalo.

Prethodno, oglasila su se i kninska crkvena zvona, ispaljeni počasni plotuni, a svečanost je uveličala i grupa aviona „Krila Oluje“.

Milanović se prvi put ove godine u Kninu neće obraćati braniteljima jer je svih prethodnih bio izviždan, kao i tadasnji predsednik Ivo Josipović.

Kada su ga novinari pitali zašto u Kninu ne važi jedan protokol za njega i predsednicu Hrvatske, Milanović je odgovorio: „Srećan vam Dan pobede i domovinske zahvalnosti, te Dan branitelja“, preneli su hrvatski mediji koji o ovom događaju izveštavaju „iz minuta u minut“.

Grabar Kitarović je poručila da „onaj narod koji ima svoju istoriju ne može da bude izbrisan s lica zemlje, kao što su to neki pokušali“. .

„Knin, Oluja i brojni hrvatski branitelji nisu samo deo slavne hrvatske istorije, oni su živa baština, vrednost na kojoj se i danas, dvadeset godina nakon veličanstvene oslobodilačke operacije, temelji savremena Republika Hrvatska“, reči su Grabar Kitarović.

Predsednik HDZ-a Karamarko je, pak, iz Knina poručio da je 5. avgust jedan od najvećih dana u hrvatskoj istoriji, a na kritike koje na račun proslave toga dana dolaze iz Srbije uzvratio je kako srpska politika „ne može sa susedima da korespondira bazirajući politiku na mitovima, poluistinama i nesitinama“.

Podizanju hrvatske državne zastave i otkrivanju spomenika prvom hrvatskom predsedniku na Kninskoj trđavi prethodilo je otvaranje muzeja „Oluja 95“, dok je protokolom celodnevne proslave predviđen i mimohod visokih državnih i vojnih zvanica sa kninske tvrđave, te svečana sveta misa koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić…

KOMENTARI6 komentara

 1. Apis says:

  Reci Splićo istinu! Kakva crkva kakve haubice treba ti kg hleba da ne kopas po kontejnerima trazeći korice. Oko svakog kontejnera guzva, sapatnika mnogo mogli bi da poigrate srpsko kolo. Crkva vam ni dosada nije sluzila za molitve nego za ustasku edukaciju a taj zanat ste definitivno savladali. Zasto će vam haubice da osvajate kad puste zemlje, sela i gradova imate pola Hrvatske. Zene vam se masovno kurvaju po Italiji i drugim drzavama za saku rize da prehrane decu koja cim porastu odose iz NDH. ZLATNO DOBA U TISUĆLJETNOJ KROACIJI BILO JE KADA VAM JE BEOGRAD BIO GLAVNI GRAD I NIKAD PRE I NIKADA POSLE!

 2. Dux says:

  Hahahahahahahahahahahahahaha, jao pa ovaj retardirani krvnik Splića je krenuo sam sa sobom da prića??!!! Ahahhahahahahahaahahaha :-) :-) Auuuu jeba te NDH!!! Pa ovaj je trokira TOTALNO!!!! Krenuo da odgovara na svoja pitanja???!!!!, hahahahahahahaha :-) Jel Splićo???? A šta ćemo sa hrvatskim cestama????? Jel su tu utrošeni dobro novci, aaa???!!!!! Bil se ti malo presliša i oko vodovodne mreže, kanalizacije, septičkih jama, aaa??!?!!!!! Daj reci nam molim te-ubi me ova tvoja prognoza od isčekivanja, hahahaha :-) :-) :-)!!!! AHAHAHAHAHAHAHAHAH, Panzer haubica???!!!!! A pa, zar nismo to već donjeli prošli sječanj kad te mati ranila lopatom brže bolje, prije kiše???!!!! Morali smo te dizalicom vaditi iz koje kakvih g**ana-sićaš li se???!!!!!!!!

 3. Buks Niksic says:

  Jedna neutronska i nema vise ustaskih zohara....

 4. Splićo says:

  @Buka Niksic Jedna neutranska i ne bi bilo ni tebe, genije arbortirani! :-D

 5. Ranko-Banja Luka says:

  Vidi Spliće pedera, što opet jede govna.. Malo si se napalio gledajući ove pijane ustaše, u onim znojavim crnim majicama, aaa? Fuj, pederčino..

 6. Dragan says:

  Jedna zamerka redakciji ovog portala. Zasto ne filtrirate komentare kada vidite da se zdrava polemika pretvorila u bojno polje? Time sto dajete prostor niskim strastima, psovkama i ljudima sa 2 grama mozgovnog koeficijenta, da pljuju i pisu gadosti jedni drugima, direktno razvijate mrznju i prezir izmedju nasih nacija. Ako mislite da se na hrvatski nacionalizam treba odgovarati istom merom onda urednici ovog portala nisu dobro i dovoljno edukovani. Vas cilj je da date informaciju a ne da na osnovu nje razvijate mrznju. Ako neko ne ume da napise smislenu recenicu i umesto toga naredja gadosti, psovke i kocijaski recnik, banujte ga, zatvorite komentare, ali ovako ta niskointeligentna pisana tvorevina ostaje zauvek zapisana bez potrebe. Sta bi oni rekli na to kada bi videli da se njihovi fantasticni tekstovi valjaju po prasini gadosti koje nastanu u komentarima?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *