У КОЛУМБИЈИ ПРАВИ МАЛИ ГРАЂАНСКИ РАТ – упади у 94 банке и 254 продавнице

U KOLUMBIJI PRAVI MALI GRAĐANSKI RAT – upadi u 94 banke i 254 prodavnice

4 maja 2021

U KOLUMBIJI već bezmalo sedam dana traje pravi mali građanski rat.

Policiji već tri dana na sve načine pomaže nacionalna armija. Vlast je objavila da je dosad bilo preko 840 povređenih.Navodno je povređeno 540 policajaca i 306 građana, dok je 431 učesnik protesta – priveden. Ove brojke je, u svakom slučaju, obznanio kolumbijski ministar odbrane Dijego Molano Aponte.

Naveo je da je ubijen kapetaa Isus Albert Solano“. I posebno naglasio:

„Demonstranti su uništili 94 filijale banaka, 254 prodavnice, dve opštinske uprave i 64 policijske stanice.

Demonstracije u Kolumbiji traju uprkos tome što je šef te latinoameričke države, Ivan Dukue, već povukao projekat poreske reforme i napustio ideju proširenja primene PDV-a na benzin i komunalne usluge i osnovicu poreza na dohodak.

Nacionalni protestni komitet upozorio je vlasti da će sledeći opšti štrajk održati 5. maja. Radnici i studentske organizacije, međutim, sada – pored otkazivanja poreske reforme – zahtevaju i reviziju borbe protiv korone i reformu zdravstvene zaštite, raspuštanje policije za razbijanje demonstracija (Esmad), demilitarizaciju gradova, prekid ubijanja građana i kažnjavanje odgovornih za ubijanje demonstranata.

KOMENTARI5 komentara

 1. Ivke says:

  Dogorelo im do noktijiu . Svaka im cast probudili se , nisu kao ostali robovi

 2. Velika Metla says:

  Je li to ona fina Kolumbija sa čije teritorije su amerikanci ubacili teroriste u Venecuelu, da ruše vlast koju je narod izabrao? Jeste. Zar vam nisu amerikanci dali dovoljno hrane, nego se morate ubijati? Nadam se da ćete kusati sve šta ste radili Venecueli. Bog je spor, ali dostižan.

  • persida says:

   Nisu Kolumbijci kao narod krivi za Venecuelu, kriva je njihova korumpiana vlada. Ako ste Srbin, nece vam biti tesko da ovo shvatite. Ne zaboravite da je sukobe izmedju Kolumbije i Venecuele rezirao Cijas, Srbin Srdja Popovic.

 3. persida says:

  Tako se to radi, kilavi Srbi nikada nece stici do tog nivoa. Napred Kolumbijci, palite govna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *