У КОНГРЕСУ САД САОПШТЕНА ЗАСТРАШУЈУЋА вест за Американце

U KONGRESU SAD SAOPŠTENA ZASTRAŠUJUĆA vest za Amerikance

15 marta 2020

SJEDINJENE Države ne raspolažu sredstvima protivraketne odbrane koja bi ih mogla zaštititi od ofanzivnih nuklearnih oružja koja ima Rusija – izjavio je američki vice-admiral Džon Hil.

On je direktor agencije Pentagona za protivraketnu odbranu. Dakle: neko ko je u američkom vojnom vrhu najkompetentniji za procene te vrste.Utoliko veću `težinu` imaju i ove Hilove reči pred kongresmenima članovima nadležnog potkomiteta Predstavničkog (donjeg) doma Kongresa SAD:

«Mogu da potvrdim da ne planiramo da proizvodimo i postavljamo PRO sisteme koji bi nas štitili od Rusije i Kine. Za te dve zemlje imamo drugu strategiju».

Hil nije otkrio – bar ne za širu javnost – u čemu je ta posebna strategija za Rusiju i Kinu.

Kongresmeni su ga pitali: mogu li SAD – sa 40 protivraketnih lansera na Aljasci i četiri u Kaliforniji – orbiti mogući udar Rusije sa 1.550 nuklearnih projektila.

Hilov odgovor je bio: «Sa ovim što sada imamo – naravno ne!»

Neki kongremsni su zatražili razjašnjenje – da li su dobro čuli i shvatili da Pentagon i Bela kuća ne planiraju da prave PRO koja bi parirala mogućnostima Rusije i Kine?

Hil im je rekao: «Dobro ste čuli».

Moskva je prethodno izrazila zabrinutost američkim «planovima u oblasti PRO».

Posebno je ukazala na testiranja protivrakete SM-3 Block IIA, ocenivši da Vašington počinje da radi na svom «sistemu za direktno obuzdavanje Rusije».

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Zašto je to zastrašujuće?Neka samo prestanu da se svađaju sa svima!

  2. milorad2 says:

    "direktno obuzdavanje rusije"??Jedino DIREKTNO sredstvo za to je RAT, znači to je to, i ova šarada sa virusom i američke trupe u evropi i pojačavanje garnizona i mornarice svuda po svetu, izgleda da se spremaju za napad,sa druge strane govore da us miroljubivi, da ne žeke da se kače sa rusijom ali vojni potezi su direktna priprema za napad koliko vidim.

  3. Istina says:

    Sve je to normalno, neka se spreme za najteže doba u svojoj istoriji, sem što jim preti financijski kolaps i što su Kinezi saznali da su aktivirali virus Korona, tako jim i preti gradjanski medjurasni rat koji može promeniti obećanu zemlju u pakao, a sve to su predvideli i zadnji Indijanski poglavari, zato neka jim je sa srečom za sve ono što su uradili ljudskoj rasi i što ni jedan USA predsednik nije izdržao ni jedan mesec da nije započeo rat u nekoj zemlji. Neka jim se sa srečom potomcima zatvorenika koji su istrebili Indijance domačine i tako pokazali koliko su solidarni i razumljivi prema ostalim nacijama (Korejcima, Vietnamcima, Iračanima, Sirijcima, Afričkim nacijama, Srbima, itd)... Neka jim je sa srečom želim jim da im se vrati sve ono što su radili drugim nacijama, neka dočekaju oni lično...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *