U Kosovskoj Mitrovici kamenovan kombi sa srpskom decom

U Kosovskoj Mitrovici kamenovan kombi sa srpskom decom

30 septembra 2013

kosovska-mitrovica01_9Kombi vozilo koje prevozi srpske đake iz Suvog Dola do Kosovske Mitrovice i nazad, kamenovano je danas oko podneva u delu sela koje je nastanjeno Albancima.

Vozač kombija Milan Marković izjavio je Tanjugu da se incident dogodio nešto posle 12 sati, da je u vozilu bilo petoro putnika, ali da niko od njih nije povređen.

„Na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta, a kombi je kamenovan u blizini škole u delu sela koje nastanjuju Albanci“, objasnio je Marković. On je dodao da ovo nije prvi slučaj napada na autobuse i kombi vozila koja prevoze Srbe i da je slučaj prijavio kosovskoj policiji.

Šef Operative Regionalne policije za sever Kosova Željko Bojić je novinarima rekao da je vozilo kamenovano u 12.05, a da povređenih nije bilo.

„Kombi je kamenovan u blizini škole, na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta“, a u kombiju je bilo pet putnika, od kojih nijedan nije povređen“, rekao je Bojić.

Etnički mešovito selo Suvi Do je nadomak Kosovske Mitrovice. Tu živi i oko 200 Srba koji se svakodnevno prevoze privatnim automobilima ili kombijem u grad.

Kamenovanje automobila i kombija su vrlo česta na toj relaciji, a do sada nijedan počinilac nije otkriven.

Kancelarija: Cilj zastrašivanje Srba

Kancelarija za Kosovo saopštila je danas je cilj kamenovanja kombija kod Kosovske Mitrovice u kojem su bili srpski đaci zastrašivanje Srba i njihovo odustajanje od izlaska na predstojeće kosovske lokalne izbore, zakazane za 3. novembar.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju upozorava da je nasilje postalo gotovo svakodnevna pojava u Pokrajini, usmerena ka rušenju svega što je do sada dogovoreno i postignuto Briselskim sporazumom“, navodi se u saopštenju.

Kancelarija je zatražila da vinovnici „ovog i svih drugih zločina na Kosmetu“ hitno budu pronađeni i kažnjeni.

„Samo to je put da se svim građanima na Kosovu i Metohiji, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, obezbedi miran i bezbedan život“, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *