U Kostolcu Mlava probila drugi bedem; U Ćupriji brana pred pucanjem

U Kostolcu Mlava probila drugi bedem; U Ćupriji brana pred pucanjem

18 maja 2014

1805 2014 obrenovac mup  poplave centar_620x0Reka Mlava koja preti Kostolcu probila je danas drugi pojas odbrane od poplave, između mesta Bradarac i Drmno, javio je izveštač Tanjuga s lica mesta.

Građani na nekoliko stotina metara dalje prave treći bedem koji treba da spreči dalje izlivanje reke ka termoelektrani B Kostolac. U toku noći evakuisano je stanovništvo iz mesta Maruljevac a trenutno se evakuiše deo Bradarca koji je ugrožen nadolazećom vodom.

MUP Srbije saopštio je da je danas evakuisano 150 građana iz radničkog naselja Drmno kod Kostolca u sportsku halu Kostolac. Evakuisanim građanima pruža se medicinska i druga pomoć, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Situaciju na terenu prati poslanik SNS Veroljub Arsić.

ĆUPRIJA: ALARMANTNO, PRETI PUCANjE BRANE NA VELIKOJ MORAVI

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić potvrdio je danas Tanjugu da je u tom gradu alarmantna situacija jer preti pucanje brane na Velikoj Moravi. Odatle su izmešteni ljudi, mehanizacija ne može da priđe a meštani džakovima sa peskom pokušavaju da odbrane branu, naveo je on u izjavi Tanjugu.

Ertić kaže i da su u selu Supska ugrožena domaćinstva, a u Ćupriji je problem kod kolektora.

„Imali smo pogrešne informacije od RSMZ-a o nivou vodostaja Velike Morave. Dok je u Varvarinu vodostaj opadao, u Ćupriji je rastao, što se nikada nije desilo. Po nekim procenama u Čupriji je juče trebalo od 14 časova da vodostaj Morave opadne, međutim on je rastao sve do jutros. Voda je dostigla kvotu od 650 i nema informacija o daljem stanju na vodostaju“, naveo je Erić.

On kaže i da je nizvodno napravljen čep, odnosno „prigušenje“ prema Grdanu te da voda konstantno raste, ali je dodao da se na svim kritičnim mestima postavljaju džakovi sa peskom kako voda ne bi probila u sam grad.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *