U Krupanj stigla pomoć posle 4 dana

U Krupanj stigla pomoć posle 4 dana

17 maja 2014

krupanjPut od Loznice prema Krupnju, preko Zavlake, od popodneva je prohodan nakon četvorodnevne blokade, pa je počela da stiže pomoć ugroženom stanovništvu tog grada.

Stigla su tri kamiona paketa hrane, vode i odeće, a pomoć su organizovano u Krupanj dopremili građani Loznice.

Lokalni mediji objavili su da se akciji prikupljanja pomoći odazvao veliki broj građana i privrednika iz lozničkog kraja.

U Krupanj su ranije danas stigle i helikopterske jedinice sa spasiocima, koji su dopremili hranu, lekove i vodu i pružili pomoć najugroženijima.

Grad Novi Sad uputio je tešku mehanizaciju koja treba da pomogne u rašcišćavanju puteva i terena.

Meštani Krupnja su od srede u blokadi, jer su putevi ka Loznici preko Stolica i Zavlake u prekidu zbog odrona.

Reke koje su se izlile prethodnih dana povukle su se u svoja korita, ali je taj grad u blizini Loznice i dalje odsečen od sveta, bez struje, vode i telefonskog signala.

Prema podacima lokalnog kriznog štaba, srušeno je pet mostova, pod vodom je oko 500 kuća, a oko 600 građana je evakuisano iz svojih domova.

Postepena normalizacija stanja u Loznici

 

U Loznici se situacija izazvana poplavama postepeno normalizuje, reke su se vratila u svoja korita i voda je u konstantnom padu, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije.

Distributivne ekipe uspele su da uključe trafostanicu „Lešnica“, koja je bila najveći problem u napajanju električnom energijom Loznice. U 5.000 domaćinstava u Loznici, gde je ugroženo oko 20.000 stanovnika, doprema se hrana, voda i druga neophodna pomoć.

Snabdevanje osnovnim namirnicama je otežano zbog porušenih mostova u selima Kozjak i Draginac, ali i drugim područjima zbog vode, odrona, uništenih puteva i klizišta.

Ponovo su prohodne saobraćajnice prema Šapcu, Krupnju, Tekerišu i Banji Koviljači, koji su prethodnih dana bili u prekidu zbog velike količine vode na kolovozu.

Voda za piće je bezbedna i ima je sasvim dovoljno za uredno snabdevanje, saopšteno je iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

Loznica je prethodnih dana bila područje sa najobilnijim padavinama u Srbiji, gde je od utorka do petka palo 213 litara vode po metru kvadratnom.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *