U napadu na NATO konvoj, poginulo šest osoba

U napadu na NATO konvoj, poginulo šest osoba

16 маја 2013

KabulNajmanje šest civila danas je poginulo u Kabulu, a 37 ranjeno u napadu bombaša-samoubice na čijoj meti je bio NATO konvoj, saopštili su zvaničnici. „Šest osoba je poginulo, a 37 ranjeno – svi civili”, izjavio je agenciji AFP zvaničnik ministarstva Sajed Kabir.

Muslimanska ekstremistička grupa Hizb-e-Islami preuzela je odgovornost za ovaj napad. Zamnik šefa policije u Kabulu Daud Amin je kazao da je poginulo dvoje dece. Portparol NATO poručnik Kventon Rehriht saopštio je da međunarodna alijansa može da potvrdi napad na konvoj koalicionih snaga u Kabulu, ne iznoseći detalje. Lokalni policijski zvaničnik Hašmad Stanakzi je rekao da je bombaš-samoubica izveo napad na konvoj automobilom punim eksploziva.

„Eksplozija je bila ogromna, zbog čega su zapaljene obližnje zgrade”, kazao je on.

Stanakzi je dodao da ima poginulih i ranjenih, ne precizirajući broj. On je naveo da je „broj poginulih veliki” i da su u pitanju većinom civili. Vođa Hizb-e-Ilsamija je Gubidin Hekmatijar, bivši avganistanski premijer i nekadašnji saveznik SAD koji se sada nalazi na listi terorista Vašingtona. Ta grupa ima na hiljade boraca i sledbenika širom severa i istoka Avganistana

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u