У НАРЕДНА ДВА МЕСЕЦА Србију чека…

U NAREDNA DVA MESECA Srbiju čeka…

3 maja 2019

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić upozorio je da će u naredna dva meseca posle samita u Berlinu pritisci na Srbiju biti žešći nego ikad do sada.

– Berlinski samit nije doneo rešenje, ali jeste napravljen pomak, s obzirom na to da Nemačka i Francuska inisistiraju da se dijalog odblokira i nastave razgovori Beograda i Prištine. S druge strane, to ne znači da će pritisci na Beograd oslabiti. Naprotiv, u naredna dva meseca biće žešći nego ikada dosad – poručio je Dačić u autorskom tekstu za „Srpski telegraf“.Prema njegovim rečima, priprema se teren da se izvrši totalni pritisak na Srbiju.

– Do jula, kada bi trebalo da se održi novi samit u Parizu, Srbija i predsednik Aleksandar Vučić biće pod strahovitim pritiskom. Na sve moguće i nemoguće načine pokušaće da nas slome, da nam oslabe poziciju, da dođu do toga da Srbija izgubi sve, a da Priština dobije sve – ukazuje Dačić.

On smatra i da će nastavak pregovora Srbije o ulasku u EU biti uslovljen zahtevom da Beograd uvede sankcije Rusiji i da se odrekne partnerstva sa Kinom.

– Pod parolom brige o našim građanima pokušaće da nam zatvore sva vrata. Međutim, to im neće proći! Ne dok Srbija ima ovu vlast koja ima prijatelje u Moskvi i Pekingu, ali i u Berlinu, Parizu, Vašingtonu, Briselu…Da imamo prijatelje, svi su mogli da vide u Pekingu, gde se predsednik Vučić sastao sa liderima Kine i Rusije, Si Ðinpingom i Vladimirom Putinom. To, priznaćete, ne može baš svako da uradi – istakao je Dačić.

On podseća da srpski prijatelji iz Pekinga i Moskve, Beogradu pružaju bezrezervnu podršku kada je u pitanju KiM.

– To je naš vetar u leđa, to je naša garancija da u u Ujedinjenim nacijama nikakav Haradinaj, Tači, niti Pacoli mogu da slome Srbiju i Srbe – poručuje šef srpske diplomatije.

On navodi da je dobro što ima sastanaka kakav je bio samit u Berlinu, jer se time smanjuju mogućnosti incidenata ili napada na Srbe.

– Srbija ima šansu, ali nas, kao što je rekao predsednik Vučić, čeka teško vreme, mnogo problema i velika borba. Samo ako budemo složni i jedinstveni oko jednog od najvažnijih nacionalnih pitanja, uspećemo. Podrška prijatelja je dobrodošla, ali mi smo ti kojima su srpski interesi na prvom mestu i koji se borimo za njih – zaključuje Ivica Dačić.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    Ma neće oni iz EU više ništa raditi povodom ovoga, oni sad imaju preča posla od završavanja šiptarskih narudžbina.U stvari oni sad vide kako amerika može da iskoristi njihovu saradnju na "sporednim" kolosecima protiv njih samih i veoma su uznemireni što moraju da slušaju polu-lude šiptare u direktnim razgovorima.Uvreda je i za nemačku i za francusku da ih amerika i engleska spuste na nivo drugorazrednih političkih servisa i to sad vide u obe prestonice, a to pokazuje još jedan trend koji sada zapadna imeprija zla počinje da koristi prema svojim vazalima i klijentima.Bič se JASNO čuje iznad glava, francuske i nemačke, videćemo ša će to da izrodi tamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *