U neredima u Donjecku jedna osoba poginula; Ukrajinska vojska moli za pomoć ili će pucati na Ruse

U neredima u Donjecku jedna osoba poginula; Ukrajinska vojska moli za pomoć ili će pucati na Ruse

13 marta 2014

Tan2014-3-13_201615629_7_620x0Jedna osoba je danas poginula, a 10 povređeno u sukobima proruskih i proukrajinskih pristalica tokom održavanja istovremenih mitinga u Donjecku, na istoku Ukrajine.

Sukobi su izbili kada su proruski demonstranti probili policijski kordon koji je okružio učesnike mitinga koji se zalažu za integritet Ukrajine.

Kako je prenela Raša tudej, tokom sukoba korišćene su i dimne bombe.

Agencija Rojters je navela da se nekoliko stotina ljudi, koji su uzvikivali parole podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, sukobili sa grupom osoba koje su osuđivale Moskvu.

Zasad nije jasno kako je jedna osoba izgubila život.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg pozvao je danas Krim da odustane od referenduma o pripajanju te teritorije Rusiji, a Moskvu je upozorio da joj prete nove sankcije ukoliko narednih dana ne bude nađeno rešenje za krizu.

KOMANDIR BAZE NA KRIMU:ILI NAM POMOZITE ILI ĆEMO PUCATI

Komandir opkoljene ukrajinske baze na Krimu, Julij Mamčur, poslao je danas očajnički poziv u pomoć svojim nadređenima, tražeći od njih da mu izdaju konkretna naređenja, ili će morati da upotrebi vatreno oružje, preneo je AFP.
Mamčur, komandir u vazdušnoj bazi Belbek u Sevastopolju, poslao je ukrajinskoj državnoj televiziji snimak u kojem poziva nadležne da mu izdaju jasna naređenja šta treba da radi, u situaciji rastućih tenzija na poluostrvu.“Da bismo izbegli oružane sukobe, molim vas da, što je pre moguće, obavestite komandire šta treba da rade ako njihove jedinice ili članovi porodica budu u opasnosti“, poručio je Mamčur.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *