У Пенсилванији 300 свештеника-педофила сексуално злостављало преко 1.000 малолетника

U Pensilvaniji 300 sveštenika-pedofila seksualno zlostavljalo preko 1.000 maloletnika

15 avgusta 2018

IZGLEDA da u dobrom delu Rimokatoličke crkve ništa ne uspeva tako dobro kao – sveštenička pedofilija.

Na tom planu se naročito proslavilo njenih nekoliko (šest) eparehija u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji.

Toliko su bili `uspešni` da je njeno državno tužilaštvo pre dve godine formiralo veliku porotu koja se pozabavila njihovim `podvizima` i supela da završi posao tek sada.A utvrdila je – i to unela u izveštaj napisan na 884-stranice teksta – da je više od 300 rimokatoličkih sveštenika nakon 1950-te seksualno zlostavljalo preko hiljadu maloletnika!

Zamislite: preko 1.000! A njih više od 300!

Pa to su tri cele čete u Oružanim snagama SAD.

Da sve bude još strašnije, velika porota tvrdi da je stvarni broj zlostavljanih maloletnika „mnogo veći“!

Velika porota je priznala da je delimično cenzurisala sopstveni izveštaj. Drugim rečima: da je rušno lice istine o sveštenicima-pedofilima u Pensilvaniji još ružnije nego što je ona izložila u svom izveštaju.

Državni tužilac Pensilvanije Džoš Šapiro povodom izveštaja velike porote rekao je da je katolički vrh te američke države bio upoznat sa slučajevima seksualnog nasilja nad decom po crkvama, ali da je sistematično štitio sveštenike-pedofile.

Naglasio je da je za mnoge slučajeve znao i Vatikan i da ih je takođe štitio.

Većina pedofila u katoličkim mantijama neće, međutim, odgovarati za svoja zlodela jer je najveći broj „slučajeva“ – zastareo. Vlasti Pensilvanije podigle su optužnice samo u slučaju dvojice kod kojih nije još došlo do zastarevanja.

Skandal sa sveštenicima-pedofilima u Pensilvaniji razgoreo se još u vreme pape Benedikta XVI.

Njegov naslednik – Francisko – njihove je `podvige` nazvao  smrtnim grehom.

Izvorište greha ostalo je netaknuto iako je poslednjih godina nekoliko katoličkih prelata povezanih sa slučajevima pedofilije u SAD, Latinskoj Americi i Evropi izgubilo položaje ili bilo prisiljeno na `dobrovoljno povlačenje`.

KOMENTARI3 komentara

  1. Bogomir says:

    Oduvek sam bio odusevljen bolescu katolkinja koje svoju decu daju tim bolesnicima da ih jebu u cmar, a svi znamo kako su katolkinje revnosne u svojoj veri i poslusnosti crkvi. Ta katolicka predstava hrsicanstva je totalna degradacija i dehumanizacija coveka u svakom pogledu, tako da mi je potpuno nejasno sta one tu vezu sa hrsicanstvom?!

  2. kiki_ ćeraćemo se says:

    Svako će za sebe dati odgovor pred Bogom Ocem, ali nijedno telo se neće naći pravednim, jer opravdanje je u Duhu i delu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista - Sina Božijeg. Koji Ga prihvate i obrate se od grehova svojih neće izginuti, međutim oni koji znaju kako treba činiti a to ne čine, biće mnogo bijeni govori Biblija, a oni koji su nehotično i ne znajući učinili kakvo zlo, biće malo bijeni. Dakle svako od nas će dobiti po delima svojim, ali prelazak iz smrti u život je samo u imenu i delu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *