У ПОЉСКОЈ СХВАТИЛИ – Колапс у Русији неће доћи

У ПОЉСКОЈ СХВАТИЛИ – Колапс у Русији неће доћи

8 априла 2023

Русија неће изгубити на бојном пољу са Украјином, и неће се распасти на мале државе. Ово пише колумниста Витолд Јурас, из пољског издања „Онет“.

Идеју о подели Руске Федерације раније су изнели пољски политичари.„У нашој јавној дебати, све више се појављује идеја о распаду Русије. У ствари, Пољска не може стварно да допринесе распаду Руске Федерације. Фокусирање пољских публициста, политичара и, још горе, неких стручњака на нешто нереално, је озбиљна грешка“, каже Јурас.

Он је напоменуо, да западни аналитичари предвиђају колапс Русије након пораза на ратишту са Украјином.

Јурас је подсетио, да западне земље активно испоручују оружје Украјини. Ова чињеница значи, да се Русија бори не само са једном земљом, већ и са својим спонзорима. Због тога је Јурас назвао „интелектуалном злоупотребом“ изношење идеје о поразу Русије. Такође је напоменуо, да је Руска Федерација почела да контролише више територија током „специјалне операције“, у поређењу са 2014-ом.

Раније је, секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев приметио, да Русија има јединствено оружје. Према његовим речима, она је способна да обезбеди војну предност на бојном пољу.

У фебруару 2023-те, Алексиј Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине, изјавио је, да ће се Русија наводно распасти до лета 2023. године. Ако Руска Федерација преживи, онда ће представљати претњу за цео свет, рекао је он.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. LEON RADIC ZENICA BiH says:

    BILO BI INTERESANTNO VIDJETI DA LI BI TI BIJEDNI POLJSKI RUSOFOBI BILI TAKO ZEDNI RUSKE KRVI DA POLJSKU NAPUSTE AMERICKE I OSTALE NATO SNAGE.

  2. Gagi says:

    Uskoro ce na tom zapadu biti strasan unutrasnji haos. Iz razloga sto na zapadu ima bas dosta Ruskih spijuna. Citajuci ove zapadne kolumniste i analiticare, nedvosmisleno se dolazi do zakljucka da se svi dave u svojoj laznoj propagandi i budalastinama u koje veruju. Postoje i oni drugi ljudi u tim narodima koji su relativno objektivni u sagledavanju problema, eto to su Ruski spijuni. Sve one koji su mentalno ispravni i psihicki normalani, danas policija "njihove" drzave ubija od batina. Ko danas na tom zapadu nece da slusa svoje deformisane i degenerisane vodje, njima zivota i prosperiteta nema. Nije nemoguce da svi ti neposlusni sutra zavrse na istocnom frontu, da se normalni silom nateraju u krvoprolice sa takodje normalnima. Da medjusobno ginu, dok ludacima (bilo i ranijih stoleca) cure bale od zadovoljstva i srece. To se upravo sada desava u Ukrajini. Narod je silom nateran da gubi glavu i zivot, za to vreme se razne bitange i retardi bogate i svrckaju tamo-vamo uzivajuci u unosnom biznisu. Ova neshvatljiva uzdrzanost Rusa, stvaranje klanice u svom dvoristu mi nije jasna, mnogima takodje. Interesuje me, koja je to matematika da gine mlada Ruska vojska da bi se toliko ili manje civila sacuvalo i spasilo. Posebna je racunica, koliko je ukupno Rusa izginulo od 2014 god do danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u