У ПОЉСКОЈ СХВАТИЛИ – Колапс у Русији неће доћи

U POLJSKOJ SHVATILI – Kolaps u Rusiji neće doći

8 aprila 2023

Rusija neće izgubiti na bojnom polju sa Ukrajinom, i neće se raspasti na male države. Ovo piše kolumnista Vitold Juras, iz poljskog izdanja „Onet“.

Ideju o podeli Ruske Federacije ranije su izneli poljski političari.„U našoj javnoj debati, sve više se pojavljuje ideja o raspadu Rusije. U stvari, Poljska ne može stvarno da doprinese raspadu Ruske Federacije. Fokusiranje poljskih publicista, političara i, još gore, nekih stručnjaka na nešto nerealno, je ozbiljna greška“, kaže Juras.

On je napomenuo, da zapadni analitičari predviđaju kolaps Rusije nakon poraza na ratištu sa Ukrajinom.

Juras je podsetio, da zapadne zemlje aktivno isporučuju oružje Ukrajini. Ova činjenica znači, da se Rusija bori ne samo sa jednom zemljom, već i sa svojim sponzorima. Zbog toga je Juras nazvao „intelektualnom zloupotrebom“ iznošenje ideje o porazu Rusije. Takođe je napomenuo, da je Ruska Federacija počela da kontroliše više teritorija tokom „specijalne operacije“, u poređenju sa 2014-om.

Ranije je, sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev primetio, da Rusija ima jedinstveno oružje. Prema njegovim rečima, ona je sposobna da obezbedi vojnu prednost na bojnom polju.

U februaru 2023-te, Aleksij Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, izjavio je, da će se Rusija navodno raspasti do leta 2023. godine. Ako Ruska Federacija preživi, onda će predstavljati pretnju za ceo svet, rekao je on.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. LEON RADIC ZENICA BiH says:

  BILO BI INTERESANTNO VIDJETI DA LI BI TI BIJEDNI POLJSKI RUSOFOBI BILI TAKO ZEDNI RUSKE KRVI DA POLJSKU NAPUSTE AMERICKE I OSTALE NATO SNAGE.

  • Ivke says:

   Uvek su ti vampiri zedni krvi

 2. Gagi says:

  Uskoro ce na tom zapadu biti strasan unutrasnji haos. Iz razloga sto na zapadu ima bas dosta Ruskih spijuna. Citajuci ove zapadne kolumniste i analiticare, nedvosmisleno se dolazi do zakljucka da se svi dave u svojoj laznoj propagandi i budalastinama u koje veruju. Postoje i oni drugi ljudi u tim narodima koji su relativno objektivni u sagledavanju problema, eto to su Ruski spijuni. Sve one koji su mentalno ispravni i psihicki normalani, danas policija "njihove" drzave ubija od batina. Ko danas na tom zapadu nece da slusa svoje deformisane i degenerisane vodje, njima zivota i prosperiteta nema. Nije nemoguce da svi ti neposlusni sutra zavrse na istocnom frontu, da se normalni silom nateraju u krvoprolice sa takodje normalnima. Da medjusobno ginu, dok ludacima (bilo i ranijih stoleca) cure bale od zadovoljstva i srece. To se upravo sada desava u Ukrajini. Narod je silom nateran da gubi glavu i zivot, za to vreme se razne bitange i retardi bogate i svrckaju tamo-vamo uzivajuci u unosnom biznisu. Ova neshvatljiva uzdrzanost Rusa, stvaranje klanice u svom dvoristu mi nije jasna, mnogima takodje. Interesuje me, koja je to matematika da gine mlada Ruska vojska da bi se toliko ili manje civila sacuvalo i spasilo. Posebna je racunica, koliko je ukupno Rusa izginulo od 2014 god do danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *