U Pragu poginuo ambasador Palestine

U Pragu poginuo ambasador Palestine

1 januara 2014

praAmbasador Palestine u Pragu Džamal al Džamal podlegao je povredama zadobijenim u eksploziji koja se dogodila u njegovoj rezidenciji, saopštila je policija.

„Sa žaljenjem moramo da potvrdimo informaciju koju smo dobili od službe hitne pomoći da je Džamal al Džamal podlegao povredama“, rekla je portparolka policije Andrea Zulova.

Prema saopštenju portparola palestinske ambasade Nabila el Fahela i palestinskog ministarstva spoljnih poslova, ambasador Džamal se nalazio u stanu sa članovima svoje porodice, a eksplozija se dogodila dok je premeštao stari sef, javio je AP.

Zasad nije poznato kako je eksploziv dospeo u njegov stan, a palestinsko ministarstvo navodi da je istraga o ovom slučaju u toku.

Ambasador je zadobio teške povrede i hitno je prevezen u bolnicu, gde je preminuo, rekla je portparolka policije Andrea Zulova.

Ranije danas objavljeno je da je Džamal al Džamal teško ranjen u eksploziji koja se tokom pre podneva dogodila u njegovom stanu, a palestinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da nije reč o pokušaju atenatata.

Ministarstvo je saopštilo da je do eksplozije došlo kada je ambasador pomerao stari sef koji se nalazio u njegovom stanu.

Supruga ambasadora takođe je smeštana u bolnicu, ali njoj nisu konstatovane teške povrede.

Istraga je u toku.

Džamal je dužnost ambasadora u Pragu preuzeo u oktobru, a tek nedavno se preselio u novu rezidenciju u severnom delu češke prestonice.

(Tanjug)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *