У православној цркви у Дамаску, ПУТИН ИЗНЕО НЕВЕРОВАТАН ПРЕДЛОГ АСАДУ

U pravoslavnoj crkvi u Damasku, PUTIN IZNEO NEVEROVATAN PREDLOG ASADU

13 januara 2020

VLADIMIR Putin je pre nekoliko dana – za vreme posete Siriji – sa predsednikom te bliskoistočne zemlje, Bašarom Asadom, posetio u Damasku i pravoslavni Hram Svete Djeve Marije.

U njemu je zajedno sa Asadom zapalio sveću i odslušao liturgiju. A to je jedina pravoslavna crkva u svetu sa bogosluženjem na arapskom jeziku.U ovom hramu je – što je još važnije – došlo je do više nego zanimljivog kratkog razgovora dvojice lidera.

Putin je predložio svom domaćinu da pozove Donalda Trampa da poseti Siriju!

Tome je prethodio njihov razgovor o apostolu Pavlu koji je primio hrišćanstvo pred kapijom ondašnjeg Damaska, nakon što je – dok je išao prema gradu – bio oslepio od jarke svetlosti s neba. U njoj mu se javio Hristos i predočio mu – ako želi da mu se povrati vid – da ide pravo kod tamošnjeg episkopa.

Na to je Asad u šali rekao: „Ako Tramp prođe put koji je ovde prošao apostol Pavle –valjda će i s njim biti sve normalno“.

„Ispraviće se i on, ispraviće se! Samo ga pozovite. Verujem da će prihvatiti poziv“ (da poseti Siriju).

Asad je pokazao spremnost da ugosti predsednika SAD, a Putin je obećao da će njegove reči proslediti Beloj kući.

KOMENTARI52 komentara

 1. persida says:

  Putin je ili mentalno poremecen ili je jako pokvaren. Nema trece. Mikrofon ima Slobodanka.

  • Slobodanka says:

   Ne bih da divanim sa tobom. Koja je svrha tebi objašnjavati? Šteta tog vremena. Za takve uzaludne rabote naš narod je smislio odgovarajuću izreku: “Ne možete leteti kao orao ako se družite sa ćurkama!”

   • persida says:

    Ne mozes objasniti suludost ili nelogicnost postupaka jedne tako poznate i uticajne licnosti tako sto ces popljuvati mene kao osobu. Ne teram te da divanis sa mnom nego da objasnis Putinove reci. Na zalost, ti jedino umes da promenis temu, iliti plocu, kako kaze narod. Zar nije bolesno da Putin zeli da se druzi sa Trampom koji je Rusiju stavio pod sankcije i protiv koje vodi propagandni rat? O gomilanju trupa na granicama Rusije da i ne govorimo. Pa, on bi sve dao samo da ga Tramp pomiluje po glavi, makar jednom. Zar to nije upravo ona slovenska bolest o kojoj je Dostojevski tako precizno pisao u svom Dnevniku?

    • Velika Metla says:

     persida,meni se čini da ovoga puta ne shvataš šta Putin želi? Naravno da treba Asad da pozove Trampa,da se vidi reakcija istog tog Trampa,za kojeg se govori da je protivnik "duboke države",koja je dobila batine od hrabrod sirijskog naroda i Rusije! Tako da Tramp ima priliku da se izjasni!

     • Goran Bras says:

      Ti si kands vucivev Bot ili DBjurisnik i rusku plaćenik !

    • Slobodanka says:

     Ne budi rista bukvalista. Kad neko iskreno mrzi, šikanira, spopada i napada, provocira ratne sukobe, želi totalnu propast, e nema boljeg odgovora prema takvoj zmiji nego da na njene napore budete kulturni, ljubazni i nasmešeni. Zmija očekuje da budete bledi, očajni, šokirani, bolesni a kad vidi da nema ništa od toga koliki je njen poraz? ... SAD provocira svetski rat na Bliskom istoku, Tramp je odavno sav zapenio u svojoj aroganciji i drskosti. Baš po toj dreci i nenormalnom kričanju, po nedostatku smirenosti, prepoznaju se sluge satanine na Zemlji. Ako se takvima odgovora u istoj ravni, a to je greška koju tvoj nerazvijeni duh stalno ponavlja, onda si prihvatio da djavo se sa Vama stalno igra i poigrava. Mora se i duhovno nadjačati neprijatelj, a to je baš ono što ti ne poseduješ ni u mikrotragovima. I zatim tako siromašna duhom šiziš ovde izbezumljena sa stalnim pitanjem > zašto svet ne igra po tvojim jadnim pravilima.

    • Slobodanka says:

     To što ti sad stalno i uporno radiš ja sam prevazišla sa 3-4 godine. Kako sa tobom tako nerazvijenom da razgovaram. Insistirala sam tada kod majke da kazni neko baš nevaspitano i agresivno veće dete koje je ometalo igru nas mladje dece na ulici. Ona je samo pitala šta su uradila druga deca. Razbežali su se i otišli su kući isto kao i ja. Samo mi je dala savet da i sledeći put isto tako se sklonim. Nisam bila zadovoljna takvim odgovorom, insistirala sam i dalje. Do kraja se morao umešati i deda sa savetom: "Naši stari jesu voleli ratovati, ali ni oni se nisu bacali kamenom na svako goMno jer prsnu na te. Od tog dedinog saveta kao odrasla osoba napravila sam sebi moto: "Ne bacaj se kamenom na žuti materijal jer... Dakle to nije onaj dobro poznati moto "Ko tebe kamenom ti njega hlebom", nego nešto drugačija i veoma praktična tehnika koja služi da se sopstveno vreme i pozitivna energija ne gubi na rasprave sa raznim agresivnim ludama.

    • Slobodanka says:

     Dakle Rusija se snalazi i pod uslovima sankcija te razvija svoju poljoprivredu i prehrambenu industriju, nastoji da razvije i neke druge delatnosti. Veoma dobro razvija svoju vojnu industriju. Povećava svoj izvoz gasa u Evropu, uprkos svim preprekama iz SAD, a i državi Rusiji trebaju prihodi od izvoza. Zato na sve Trampove sankcije i ostale gadosti Putin može da se smeška i da tom svetložutom iskeženom goMnu najljubaznije i smireno poruči: Dodjite nam u posetu u Moskvu i to na paradu Pobede. Dodjite nam u posetu u drevni grad Damask. ... Šta sme da uradi Tramp? On se neće usuditi da direktno vojno napadne Rusiju. Takodje neće se usuditi da direktno vojno napadne ruske vojne snage u inostranstvu. Toliko valjda primećuješ da Siriju podržavaju ruske vojne snage prisutne u Siriji i Rusija kroz druge vidove pomoći.

    • Miraš says:

     Razvijaj se duhovno, jer ovakva kakva si stalno ćeš biti u nekom nerazumevanju sveta i dogadjaja. Zbog svojih sopstvenih nedostataka vrištiš ovde podjednako kao i satanine sluge sa Zapada. Čemu to vodi? Ti si najmanje napola skuvana da budeš njihova laka igračka, a da toga nisi ni svesna.

    • Miraš says:

     Već je bilo dosta objašnjenja. Data ti je prilika da shvatiš. Priroda ekonomije SAD je ratna, njihovoj gladi za što većim profitom odgovara koncept širenja ratova na planeti. Bez obzira na to di želiš da im učiniš uslugu da zadovolje tu njihovu pohlepnu glad koja gazi preko leševa. Zaključujem da želiš da učiniš gospodarima Amerike jer stalno insistiraš na tome da američke ratne provokacije treba prihvatiti i sa njima treba zaratiti. A zapravo ne treba im učiniti tu uslugu. Pa ko si onda ti? Dežurni SAD i NATO provokator na ovom sajtu. Jedino to se može zaključiti. Ne samo da si ćurka, nego ti si živo zlo.

  • Istina oslobađa says:

   Putin je svetska ličnost, prepametan je i taktički osvešćen, zato mu Ameri zavide, svih 55 USA predsednika mu nije ni do malog prsta na levoj nogi. Podigao je Rusiju iz sirotinje, otvorio oči Kinezima...

  • Srbin says:

   A ti si ne vjerovatno nego sigurno idiot,nema drugo...

  • Z says:

   Ti si SIDA a ne Persida

   • persida says:

    Da nisi preboleo sidu, pa znas kako je to?

  • Slobodanka says:

   Ne mogu da divanim sa zlobabom Sidom jer nemam sa njom šta da delim. Uspela si da razviješ kod sebe Moć verovanja u negativno, a suprotno Moći verovanja u pozitivno. Kakve su ti misli takav ti je život, a tvoje misli su zle i naopake. Pa sa tobom takvom ne bih da razmenjujem misli. Uselila si se na ovaj sajt i kao dobro obučena sorošoidna baba-curica nastojiš da širiš bolesne sumnje, pogane crve i sve najgore.

   • persida says:

    Uopste nije negativno saliti se, podsmevati se budalama, postavljati pitanja. Zasto je to negativno? Kome je to negativno? Jednoumnom kolektivu putinofila koji su oboleli od jednoumlja. Etikete u stilu baba i curica otkrivaju tvoju nervozu i neurozu. Svako ko prati moje komentare nije mogao naci nista u njima sto je sorosoidno. Napisala sam previse komentara protiv Sorosa i njegovih agenata, tako da podmetanje tog tipa ne govori dobro o tebi. Razlikujemo se u tome sto si ti navijac u stilu religioznih fanatika. Sve sto uradi Zapad je lose, a sve sto uradi Putin mora biti dobro. Moj pristup je drugaciji: slozicu se sa kritikom Zapada (i o tome sam dosta pisala, mada si ti pravis da za to ne znas), ali to ne znaci da cu zbog toga klecati pred svime sto cini Putin ili bilo ko drugi. Tvoja predstava sveta je crno-bela. Zato padas u trans kad neko postavlja pitanja o necemu sto si ti vec ozakonila na crkvenom saboru. Iskljucivost i odsustvo imaginaacije da se sagleda i druga perspektiva bolest je vecine Srba, ne samo tvoja. Mene to zabavlja, a ujedno i rastuzuje.

    • Slobodanka says:

     Ti jesi sorošoidna curica zato što tako su te vaspitale tvoja mama i baba, i to još daleko pre nego što se Djerdj Soroš uopšte pojavio. Ti si u duši taj model sorošoidni, poklapaš se, podudarna si sa Sorošom. Tu istinu otkrivaju baš tvoji komentari.

     • persida says:

      Zaboravila si da opletes moju moju prababu Canu i pradedu Boru. Sve sami sorosevci, mada se prababa vise druzila sa Rotsildom. Prica se da su zajedno muzli krave.

    • Slobodanka says:

     Soro[ bi mogao na dodatni kurs kod tebe i tvojih.

     • persida says:

      Pa, ko mu brani da dodje kod mene na kurs? Mozda moji komentari u kojima sam bezbroj puta pisala protiv njega i njegovih NVO, protiv danasnjeg bankarskog sistema ciji je on vrhunski predstavnik. Protiv laznih globalista koji su svoj pocetni kapital zaradili potkazujuci Jevreje i otimajuci njihovo vlasnistvo, po cemu je Soros cuven. Slobodno neka dodje na kurs kod mene, anytime.

 2. Slobodanka says:

  08. April 2018 godine Donald Trump: Many dead, including women and children, in mindless CHEMICAL attack in Syria. Area of atrocity is in lockdown and encircled by Syrian Army, making it completely inaccessible to outside world. President Putin, Russia and Iran are responsible for backing Animal Assad. Big price... "u bezumnom hemijskom napadu" ima mnogo mrtvih, uključujući žene i decu. Oblast zločina je zatvorena u okruženju sirijske vojske, koja je čini nedostupnom za spoljni svet. Predsednik Putin, Rusija i Iran su odgovorni zato što podržavaju ŽIVOTINJU ASADA." Posle toga 6 dana trojna koalicija SAD V.B. Francuska bombardovala je Siriju, ali bez većih posledica.

  • Rafmanjinov says:

   Neka ti Gospod podari zdravlje i dug zivot,voljeni Predsednice Vladimire Vladimirovicu Putine!

 3. Slobodanka says:

  Po hrišćanskom prednjau: Sveti Pavle rodjen je kao Savle u Tarsu u jevrejskoj porodici Venijaminovog plemena. Venijamin je bio 12-ti sin Jakovov, a od Jakova potiče 12 Izraelskih plemena. Tars je na jugu Turske izmedju Antiohije i Adane. Savle je najpre bio progonitelj prvih hrišćana, iz tog perioda poznat je po odobrenju za kamenovanje arhidjakona Stefana. Ali, pred kapijama Damaska taj i takav jevrejin Savle imao je neobičan susret sa Bogom, te je primio hrišćanstvo. Primio je hriščanstvo i boravio je u Damasku i u Arabijskoj pustinji oko 3 godine. Postao je apostol i vatreni pobornik i propovednik Jevandjelja od granica Arabije do Španije. Posečen je u Rimu u vreme cara Nerona kao i apostol Petar. > Jevreji su i dan danas u očekivanju Mesije sa osećajem da su oni odabrani narod. Stradanje Pavlovo nas podseća da Jevreji su već imali pred sobom novog mesiju Isusa Hrista, ali ga nisu prepoznali. Nego osudili su ga u Jerusalimu zajedno sa Rimljanima. Taj deo se ponavlja i u današnjem vremenu. Jevreji opet osudjuju zajedno sa državama potomcima Rima. Prema tome jasno je da današnji Jevreji teško da mogu biti odabrani narod. Uzalud gube vreme i dan danas čekajući mesiju.

  • persida says:

   Oni makar cekaju svog mesiju, a mi cekamo tudjeg jer smo pokrali tudju tradiciju o kojoj pojma nemamo. Ali smo zato znali da odbacimo svoju staru veru.

   • Milan says:

    Naša himna je "Bože pravde", a to nije slučajno. Mi uopšte ne čekamo nekakvog Mesiju. Nismo pokrali tudju religiju, nego prihvatili smo je kao opštu za sve narode.

    • persida says:

     Ideja da svi narodi treba da bilo sta prihvate je bolest uma. Da li su svi narodi prihvatili hriscanstvo. Nisu. Da li smo mi sada automatski pametniji i duhovniji od njih?

     • Slobodanka says:

      Nije reč o ideji nego o istorijskoj činjenici kako se širilo hriščanstvo. Širilo se od Bliskog istoka do obala Španije, širilo se u celoj Evropi, a u okviru velikog Rimskog carstva.

      • persida says:

       Samo nek se siri, svako trece dete u Evropi zove se Mohamed. Siri se siri ono sto se siri.

      • persida says:

       Jevreji vam podmetnuli ono sto su oni sami bacili na djubriste, a vi se upecali kao som na dudubak. Ono sto Jevreji bacaju, nejevreji pretvaraju u fetis. Religija je opijum za narod, rece jedan jevrejski Deda Mraz.

      • persida says:

       Pa, hriscanstvo se sirilo jer su hriscani imali IDEJU da ga prosire na sve planete nase galaksije. Amerika i Engleska bice zemlja proleterska, to je ta logika, isti fanatizam.

 4. Kosovac says:

  Pravoslavni sveštenici u Siriji obeležavaju hrišćanske praznike kao i svi pravoslavci, liturgijama, pojanjem koje je potpuno prepoznatljivo, kao u Srbiji, Rusiji i ostalim pravoslavnim zemljama. Iako je jezik arapski (sirijski valjda), liturgije su toliko lepe, da je milina slušati, kao da slušaš pravoslavnog sveštenika. ……….Ranije jednom, na TV sam gledao emisiju, o hrišćanstvu u Siriji. Povremeno su puštani snimci sa njihove liturgije. Vidi se po liku Arapi šta li su, ali poj i oblačenje, kao da sam slušao srpskog popa koji peva ove lepe duhovne pesme – pojanje. Svi pravoslavni se poznaju i po tome što strogo poštuju predanje i tradiciju. Nema nikakve veze koja su nacija, ljudi su. ……….Poznato je da su neke druge konfesije vrlo ljubomorne na pravoslavnu. Naročito su ljubomorni ateistički vernici. Oni najviše vrište, kao džavolčići, čim ih neko podseti, ili ako vide kao sada da neko pali sveću u pravoslavnoj crkvi. ……….Inače, večeras je doček Srpske Nove Godine, a ja eto koristim priliku da svima poželim da bude srećna i berićetna.

 5. Slobodanka says:

  Pred Trampom je hamletovska dilema: O, biti ili ne biti pitanje je sad. Simbolično pitanje za današnje vreme: pred kapijama Damaska da li i progonitelj Tramp može da se preobrati? Može, ali ako to uradi kod kuće ga čekaju njegovi Neroni. Šta će se desiti ako to ne uradi? Tramp ne može da osvoji Damask odnosno Siriju ma koliko da je njegova država SAD opasan neprijatelj. Za razliku od Savlovog preobraćenja stoji i ova činjenica da opasan neprijatelj mora skroz da bude uništen, to je jasno još od drevnih vremena. S druge strane jasno je da Sirija ne može skroz da uništi SAD, ali uz pomoć svojih saveznika ona sad ima velike šanse da opasnog neprijatelja može da otera sa svojih teritorija sa jugoistoka Sirije. Zbog toga Trampu bi bilo mudrije da se što pre preobrati slično kao nekad davno Savle, a ako to ne uradi dočekaće totalni poraz svojih snaga u Siriji. Ono što se već dešava u Iraku i što će se dalje dešavati nateraće američke snage da trčećim korakom napuste jugoistok Sirije. Dakle, i u ovom drugom slučaju da ostane isti, zbog poraza američkih snaga, kod kuće će ga opet dočekati američki Neroni. Prem tome Tramp treba da izvrši konverziju (preobraćanje) tojest dramatičnu i temeljnu promenu svog dosadašnjeg pogleda na svet. Jedino prema "životinji Asadu" kako će odjednom da se odnosi sa poštovanjem? Ako Putin stvarno pozove Trampa da dodje u Siriju, pa to će biti pobedničko likovanje u stilu: "Maco, znam te, a sad dodji na vratanca."

  • Goran Swe says:

   Upravo tako ali ovo je preduboko za Perfidu..

   • persida says:

    Dobro je da si makar ti shvatio, verovatno si tako pametan jer zivis u SWEdskoj gde zene jasu muskarce i tuku ih bicevima po dupetu.

 6. persida says:

  Ovo je totalno ludilo od komentara, Slobce poziva Trampa da se preobrati. Da se preobrati u sta? Pa taj idiot samo o parama misli, covek je trgovac, a Slobce bi da ga preobrati u pravoslavnog pokajnika. Politika SADista (kao ni politika bilo koje zemlje na ovoj planeti) uopste ne zavisi od tipova kao sto je Tramp. Bice potrebno stolece da Slobodanka to shvati.

 7. persida says:

  Pred Trampom je hamletovska dilema: ili postati pravoslavni Rus, ili ostati SADisticki biznismen. Sta mislite sta ce izabrati? Jedan od njegovih bodigarda svedoci da Tramp nocu voli da uz svecu cita Justina Popovica. Samo, vec se zalio da je stil tog pisanja gotovo nerazumljiv. Sta li ce tek reci kad predje na Radeta Konstantinovica?

  • Slobodanka says:

   Pred Trampom je dilema da li da odvede svoju Ameriku u totalni i očigledan poraz ili se diskretnije povući nešto ranije. Ima još jednu važnu dilemu: kako da ostane na vlasti, vodeći Ameriku u što veći rat ili će ostati na vlasti ako bude manje rata. Tramp će najverovatnije odabrati ovo prvo. .... To znači da ćemo slušati vesti o još većem ratovanju na Bliskom Istoku. Iran, Irak i zatim Saudijska Arabija, Izrael, Kuvajt, Bahrein, Katar, Ujedinjeni Arapski emirati, Oman, Jemen, moguče i Jordan i pride USA snage i snage V. Britanije to će sve biti države u ratu. Biće dobro ako se od predstojećeg rata izvuku Sirija i Turska, a najverovatnije izvući će se. Dvanaest - trinaest zemalja moguće je da će ući u taj veći ratni konflikt. Čim ima više zemalja u ratu to je SVETSKI RAT. Da li će neka od tih sila, a nuklearne su SAD, V.Britanija i Izrael, da li će neka od njih primeniti nuklearno naoružanje? To je suština o kojoj tvoj majušni mozak nije sposoban da misli. Ali sve tako minijaturan jeste uvek spreman da gurne celu Rusiju u rat. Pa ti si teško pokvareno zlo.

   • persida says:

    Po tebi, Rusija ne treba da ratuje, nego da pusti da je okupiraju. To je valjda to dobro koje zelis Rusiji. Da li shvatas do koje mere ne umes da mislis, padas na prvoj godini logike. Fanatizam smanjuje moc misaonog sagledavanja jednog fenomena. Ali, ne brini, nisi jedina koja boluje od te bolesti.

    • Slobodanka says:

     Ne mogu da okupiraju teritoriju Rusije zato što Rusija ima prilično raznovrsno naoružanje, a i veoma napredno naoružanje. Rusija ne treba da ratuje svuda širom sveta, a ja vidim iz tvojih komentara da bi ti Rusiju da ubaciš u svaku vatru na ovoj planeti. Tako nešto nije izvodljivo.

     • persida says:

      Nikada nisam to tvrdio, bilo mi je zao sto Rusi nisu pomogli ukrajinskim Rusima i Srbima na Kosovu. Ali, ti precutkujes da Rusima takodje treba rat kako bi mogli da izreklamiraju i prodaju svoje oruzje, sto je za njih veliki izvor prihoda. Da nije bilo ulaska u Siriju, mnogo toga se ne bi prodalo, ovako Rusi koriste citavu jednu zemlju kao poligon za reklamu borbenih sistema. Dakle, ne zaradjuju u ratu samo SADisti, nego i Rusi.

      • Crna sido says:

       "Nikada nisam to tvrdio"@persida jesi li ti zensko ili musko?U dosta tvojih komentara pises u muskom,a ona predjes u zenski rod?Svi tvoji komentari manje/vise su pisani recnikom muskarca,a ne zene!?Tacnije koristis recnik tipican za muskarce??Znas ono,nije bolest sve sto boli!Ili si mozda muskobanjasta,bababrka???Travestie??

       • persida says:

        Menjam pol na dnevnoj bazi, tako mi odgovara. Nisam znala da muskarci u Srbiji imaju svoj recnik, a zene svoj. Kako se onda razumeju?

        • Crna sido says:

         Znas ti dobro o cemu ja govorim.Hitno lekaru!

     • persida says:

      Ovo je biser. Rusija ima raznovrsno naoruzanje, ali ga nikad ne primenjuje. Mlogo bre oprasni. Izraelci ih kokaju u Siriji i prave od njih karikaturu. Mlogo opasna ta Rusija.

 8. Branko says:

  Putin i Asad pokusavaju pomoci Trampu da ponovo pobedi na izborima. Tako je najbolje za sve. Zamislite da pobedi neka luda kao hilari! Dolazak u Siriju za Trampa znaci da ima kontrolu nad situacijom za Asada da je sacuvao vlast i drzavu i da ga zapad priznaje. A za Putina.....svi plesu kako on vuce konce. Bar ja tako mislim.

 9. Kosovac says:

  Posle pokušaja Vatikana da otme hrišćanstvo nametanjem neke svoje modifikacije, naravno da je Vatikan promenio i crkveno pojanje, između ostalog. Dodao je orgulje, mrtvi latinski jezik, komformizam, i naravno upropastio stvar. To mu je bila i namera. Posle je Vatikan vršio neke pokušaje Ognjem i Mačem, ali posle početnih uspeha, ni to nije dalo planirane rezultate. Božija vera hrišćanstvo, je sačuvana, i pojavila se potreba da se pokaže njena razlika od zabludelih „hrišćanskih“ konfesija kao što su „rimokatolicizam“, „protestantizam“, „anglikanizam“, „ateizam“, ….. ectra. Zato je i došlo do upotrebe reči „Pravoslavno“. Ortodoksno. Pod pravim uglom, bez filozofiranja i „naučnih“ andromolja. ……….Evo, ova slika Putina i Asada će ući u antologiju, i u istoriju naravno. Postaće freska. Zašto? Zato što u jednoj skromnoj pravoslavnoj crkvi koju još nisu stigli da bombarduju rimokatolici, protestanti i anglikanci, i koja je ostala čitava, lideri – jedan svetskog značaja a drugi od istorijskog značaja, pale sveću Za Žive – u gornjem delu mesta za paljenje sveća. ……….Tramp je najviši predstavnik onih koji bombarduju Siriju. I normalno je da se njemu obraćaju, a kome bi drugom? Natanjahuu? Merkelovoj? Trudou? Makronu? Sorošu? Onim evropskim picopevcima?

  • persida says:

   Tramp je toliko neobrazovan da i ne zna gde se nalazi Sirija. Srbija, Sirija, Sibir, to je zapadnjacima isto. Putin se obraca Trampu ne zato sto je glup pa ne zna ko vodi sou, nego zato sto ne sme da pomene one KOJI SU PRAVE GAZDE. One koji gazduju i nad njime i nad Trampom. Slika koju nam podmecu mediji ne samo da je iskrivljena nego je namenjena da se sakriju vladari iz senke. A medju tim vladarima nema politicara koji se keze sa naslovnih stranica raznoraznih zurnala.

  • persida says:

   A sto da ne pozove Natanjahua, koji bombarduje Siriju vec godinama. Zato sto Putin zna ko mu je gazda. Naravno da to nije Natan Yahoo, ali su to mocni cionisticki i bankarski krugovi koji stoje iz drzave Izrael. Putin glumi kako je glavni njegov sukob protiv Amerike, a to nije tacno. Amerika je okupirana zemlja kako iz dana u dan dokazuje veterastoday, koji je inace veoma proruski orijentisan. Uzalud je to pricati Srbima koji osim emocija nemaju nista, ni informisanosti, ni obrazovanja, ni sposobnosti logickog misljenja. Zato smo gde jesmo, mi nesto volimo ili ne volimo i mislimo da su nase emocije zakon po kojem bi morao funkcionisati svemir. Nemamo leba da jedemo, a mislimo da smo izabrani narod, gospodari planete.

 10. 90219 says:

  samo proba

  • persida says:

   Najnovija vest, dok Putin pali svece, Izraelci ponovo rokali Siriju. Rusija cuti, nema komentara. Putin je veci glumac cak i od Vucica.

   • BratBugarin says:

    Sido, sestro slatka, kad si već toliko pametna što ne pričaš beć pricas? Ne mešaj pricanje sa ovom istom reči bei "i".

 11. BratBugarin says:

  Sido, slatka sestro, kad si već tako pametna što ne pričaš beć pricas? Ne mešaj pricalje sa prcanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *