У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ДИЖУ ПЕСНИЦЕ као „ОТПОР“

U REPUBLICI SRPSKOJ DIŽU PESNICE kao „OTPOR“

7 oktobra 2022

UJEDINJENA opozicija, koja je pokušala da svog kandidata za predsednika Republike Srpske Jelenu Trivić proglasi za pobednika pre završetka brojanja glasova, sinoć je učinila novi pokušaj da je proglasi za svoju „Svetlanu Tihanovsku“.

(Tihanovska je bila predsednički kandidat snaga preko kojih su Amerikanci, Britancki, Poljaci i Litvanci pokušali da u belorusiji izvedu obojenu revoluciju protiv Aleksandra Lukašenka).Na postizbornom protestu u centru Banjaluke – u Parku Mladen Stojanović – okupila je, međutim, manje od 5000. svojih pristalica.

Potom je formirala kolona koja je mirno prošla do Trga Krajine, gde su se okupljenima obratili opozicioni lideri.

Na protestu su, pored same Trivić, bili i predsednici SDS Mirko Šarović, PDP Branislav Borenović. Mnogi učesnici protesta demonstrativno su uzdizali „otporaške pesnice“, uključujući i Trivić i Borenovića.

Govornici su udarali u istu žicu: Trivić je izborni pobednik, ali je pokradena – ne odustajemo.

Borenović je rekao da „treba izdržati u pravnoj i demokratskoj borbi do konačnog cilja“

– Nema prekrajanja izborne volje građana. Treba otvoriti sve vreće i utvrditi istinu – naglasio je.

I nastavio: „Hajde da cela Srpska kaže da je predsednik Republike Srpske Trivić Jelena! Došli su naši prijatelji iz cele Srpske. Velika zahvalnost narodnoj policiji koja je izdržala pritisak i nije zabranila ovaj skup!“

Uzevši reč, Trivić je poručila „da krađu nikada priznati neće“:

– Nisam pokradena ja već narod Republike Srpske. Zahvaljujem se svima koji su izašli da brane ustavni poredak Srpske. Trajaće ova borba. Ja nemam pravo da budem umorna i da odustanem. Nemam pravo da se povučem i neću im se povući!“

Navela je da su ona i njen izborni štab „podneli niz prijava zbog izborne krađe“, a da je sinoćno okupljanje „čin slobodne volje građana“.

Dodala je da će „iskoristiti svaku mogućnost u dokazivanju istine“.

– Živela Republika Srpska – uzviknula je Trivić.

Zamenik predsednika SDS Milan Radović rekao je:

– Ovde se brani volja naroda. Želim da im poručim da smo prošetali jer niko ne može zaustaviti narod i borbu za pravdu – rekao je Radović.Predsednik Liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović naglasio je da nikada neće izdati podršku naroda.

Obratio se i Kristijanu Šmitu koji je rekao da su na izborima bile samo manje nepravilnosti.

– Idi u Nemačku! Ausvajs! – poručio je.

Rekao je i da će se „za pravdu boriti blokadom puteva, auto-puteva, ako treba“.

– Ranije sam rekao da sam spreman 13 dana biti u pritvoru. Sada vam kažem, možete mi dati 30 dana pritvora, ali me nećete zaustaviti. Neka bude borba neprestana – poručio je Vukanović.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, član Predsedništva SDS Milan Miličević, gradonačelnik Banjaluke i predsednik banjalučkog Gradskog odbora PDP Draško Stanivuković, te poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Darko Babalj.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je tokom održavanja skupa da, prema procenama, skupu prisustvuje oko 2.500 učesnika, a Borenović je rekao da ih je 30.000.

Predsednik SDS Mirko Šarović, Branislav Borenović i Jelena Trivić Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH su predali zahtev za ponovno brojanje glasova za predsjednika Srpske.

U trci za predsednika Republike Srpske, na osnovu 97,28% odsto obrađenih biračkih mesta vodi kandidat SNSD Milorad Dodik sa osvojenih 287.662 glasa, odnosno 48.18 odsto. Jelena Trivić osvojila je 259.326 glasa ili 43.43 odsto

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Duca says:

  Slepci i obojene revolucije

  • ANA says:

   Ma treba uzeti močugu i rastjerati sve ove koji su na platnom spisku V. Britanije, SAD-a i Nemačke. Koliko je samo krvi proliveno za R. Srpsku, a ovi bi da je daju na tacni kolonijalistima. Sve one koji primaju "pomoć", platu iz inostranstva, proglasiti špijunima, a zna se šta treba uraditi sa njima.

   • Lazar says:

    Upravo tako...

 2. Artiljerac diplomirani says:

  Na Ozrenu tri bukve uz Jelenu a oni računaju ceo Ozren......

 3. Petrovgrad says:

  Zapad nikada nece odustati da Srbima priredi, ono što je priredila Libiji, Siriji, Ukrajini,... zato svim snagama i sa svim saveznicima moramo se suprostaviti fasiszmu iz NATO drzava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *