У РУСИЈИ ПРОНАЂЕНЕ ПИРАМИДЕ

U RUSIJI PRONAĐENE PIRAMIDE

20 maja 2020

EKSPEDICIJA ruskog naturalističkog kluba „Divlji sever“ pronašla je na severu Urala – obodu pripolarnog kruga – planinu koja podseća na egipatsku Keopsovu piramidu.

Direktor kluba Jevgenij Svitov izjavio da se „kopija“ nalazi na teritoriji Hanti-Mansijskog okruga i da se piraida – ili ono što na nju „neverovatno liči“ – vidi iza satelita.Upravo su satelitski snimci pokazali da severnouralska piramida zaista izuzetno liči na Keopsovu samo što je dva puta veća.

Visoka je 774 metra, a u fundamentu ima 1.000h1.000 metara. Svitov naglašava da je snjve urađeno „kao pod libelom“. Dužina svakog lica je gotovo kilometar. Ivice su jasno postavljene na kardinalnim tačkama, kao da su u nivou.

On naglašava da se do planine može doći helikopterom (kao što je njegova grupa učinila) ili pešačenjem.

„Samo“ 400 kilometara…

Narednih nedelja će do „uralske Keopsove piramide“ stići istraživački tim Ruskog geografskog društva.

Keopsova piramida je jedno od sedam svetskih čuda. Visoka je 139 metara, a procenjuje se da je sagrađena pre 4.500 godina.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad2 says:

  ako je ovo piramida onda je jasno da je postojala ili neka napredna tehnološka civilizacija nekada davno pa su ovo ostaci njihovih verovatno energetskih gradjevina(energetska postrojenja su generalnbo najmasivnija i najjače gradjena,recimo, kineska brana tri klisure može da ostane na svom mestu i 10000 god bez održavanja toliko je masivna i ogromna da je to objekat koji je više RELJEF nego zgrada)ili su to gradjevine vanzemaljkih civilizacija koje su odavno napuštene i čija je svrha tek onda nepoznata i zbunjujuća.Sve u svemu ako je ovo veštačka tvorevina i to se OBJAVI mi smo na pragu neverovatnih otkrića o nama samima i o našoj prošlosti.Ja sam čuo da su rusi u zabajkalskom kraju našli podzemne kupole ukopane duboko u zemlju sa neprobojnim energetskim štitovima oko sebe još za vreme staljina a priča se i o nekim očigledno astronomskim topovoma i neobičnim energetskim pražnjenjima u nekim regionima sibira.KO ZNA šta je tu istina a šta mit ali prilično su uznemirujuće spekulacije koje iz toga proizilaze.

 2. persida says:

  Sad ce Putina proglasiti za egipatskog cara. Samo mu fali jos ta titula.

  • Za Srbiju says:

   Mnogima se ne dopada što je sve počelo u Sibiru i današnjoj Rusiji pre 110 000 godina. (Putin sa tim nema ništa.) Najstariji megaliti i gradovi, nalaze se u Rusiji. Ali njih nema u istorijskim čitankama i enciklopedijama. Ne spominje ih ni sveznajući Semir Osmanagić (on nikada nije čuo ni za Vinču). Ništa nije kao što izgleda ili kako nas uče.

 3. Zaliv says:

  Verovatno neko brdo koje je eto poprimilo neobican oblik....isto ima i u Bosni pa se poturice primile da su stariji od egipcana :D

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *