U Rusiji više od 16.500 ukrajinskih izbeglica

U Rusiji više od 16.500 ukrajinskih izbeglica

26 juna 2014

ukrajinaJoš jedan avion Ministarstva za vanredne situacije Rusije s ukrajinskim izbeglicama odleteo je u Severnu Osetiju.

Avijacija MVS Rusije je u poslednje vreme odvezla više od 700 ukrajinskih izbeglica u unutrašnjost Rusije, izjavila je predstavnica MVS Rusije za Rostovsku oblast Marina Černjavskaja.

„Il-76 je poleteo iz Rostova na Donu u Vladikavkaz.

U avionu se nalazi više od 100 izbeglica” — kazala je Černjavskaja.

Ona je precizirala da je od početka vojnog sukoba i masovnog prelaska izbeglica iz Ukrajine u Rostovsku oblast avijacija iz te ruske oblasti odvezla 715 ljudi.

Konkretno, avioni su prevezli izbeglice u Lipeck, Voronjež, Kursk, Ivanovo i Moskovsku oblast, a helikopteri — u Stavropoljski kraj, Voronješku oblast i Republiku Kalmikiju.

Od juna se zbog pogoršanja situacije na jugoistoku Ukrajine značajno povećao broj ukrajinskih izbeglica koji pristižu u Rusiju, najviše u pograničnu Rostovsku oblast.

Svakodnevno u tu oblast Rusije stižu hiljade ukrajinskih državljana, od kojih deo ostaje u oblasti, dok su ostali u tranzitu.

Prema podacima MVS Rusije, izbeglice iz Ukrajine prihvata više od deset regiona Rusije.

Prema poslednjim informacijama, u izbegličkim kampovima nalazi se više od 16,5 hiljada ukrajinskih izbeglica.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Prvi logor u Evropi 1914.g.za Galičke Ruse u Gracu. Šta čeka Pravoslavne, posle prihvatanja unije, možemo da saznamo iz istorije Galičke Rusije, koja je bila i ostala prava arena u borbi Pravoslavnog ruskog naroda sa katolicizmom. Kraj 19. i početak 20. veka je označio strašan genocid Vatikana nad Pravoslavnim narodom Galičke Rusije. Scenario od pre 100 godina se sada smeši nama. Šta ćemo uraditi? http://www.youtube.com/watch?v=PMIBXjV0kbQ Groblje je na mestu današnjeg vojnog nato aerodroma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *