У РУСИЈИ ВЛАСТ КОНТРОЛИШЕ БАНКЕ, а у Европи банке контролишу власт! ПОРАЖАВАЈУЋА ЧИЊЕНИЦА ЗА ЕВРОПУ

U RUSIJI VLAST KONTROLIŠE BANKE, a u Evropi banke kontrolišu vlast! PORAŽAVAJUĆA ČINJENICA ZA EVROPU

13 decembra 2019

U Rusiji vlada kontroliše finansijski sistem i ima dominantan (ali ne potpun) uticaj na medije.

U SAD i Evropi finansijski interesi kontrolišu većinu medija (osim nekih alternativnih medija) i imaju gotovo potpunu kontrolu nad vladom.Kako bi ugradila veštačku inteligenciju, Sberbank je uključila prirodnu inteligenciju. Osnovana je AI akademija za srednjoškolce koji, širom zemlje, slušaju predavanja softverskih inženjera banaka.

Svi pobednici ovogodišnjih akademskih olimpijada su studenti iz raznih regiona. Talentovani data scientist ostvaruju benefite kada se prijavljuju na najbolje ruske univerzitete.

Herman Gref, predsedavajući i izvršni direktor Sberbanke je izjavio: „Mi pronalazimo ogroman potencijal u korišćenju AI praktično svuda: poboljšanje efikasnosti rada, poboljšanje transparentnosti, brzine usluga, uključujući državne usluge. Zato danas mnogo ulažemo u to i nadamo se da će u narednim godinama naši klijenti i građani Rusije osetiti rezultate našeg rada u svakodnevnom životu“.

Vladimir Putin: „Učinili ste mnogo za banku, za finansijski sistem, ovo svoje dostignuće morate samo da prilagodite većim zadacima, koji se ogledaju u pojedinim sferama, javnoj administraciji. Sa vama smo o tome mnogo puta razgovarali, to treba učiniti što pre“.

Tatjana Remezova je dodala: „Postoje mnoga područja u kojima je potrebna super memorija i sposobnost za obradu i analizu velikih podataka. Na primer, medicina. AI je sposobna da postavi tačniju dijagnozu, uoči problem brže od ljudskog oka, otkrije da li je neko sklon bolestima ili da otkrije genetske fluktuacije pre pojave simptoma samo na osnovu fotografije.

Drugi primer je saobraćaj. U Rusiji se AI već koristi u velikim gradovima i na saveznim auto putevima. Analizira gustinu saobraćaja, predviđa moguće gužve i kontroliše semafore.

Kao i u svakodnevnom životu, naša bliska budućnost je pametna kuća. Rasklanjaće zavese i praviti kafu ujutro. Frižider će naručivati namirnice na internetu, a garderober će, na primer, uparivati vaše odelo“.

VIDEO:

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Porazavajuca ili ne, ekonomija gde su banke glavne su najjace.

  • ARTILJERAC says:

   To je prividno tako zato što posle svake finansijske krize država spašava te banke i niko nije odgovoran zbog štampanja finansijskih derivata ili novca bez pokrića.TO NIJE ZDRAVA EKONOMIJA

 2. Gojk says:

  U Rusiji zemlji sa najvise resursa na svetu su najmizernije plate i zarada na svetu. Central Banka u Rusiji je drzava za sebe, nezavisna i nikome ne raportira. Idie na wiki i dobro pogledajte kako se zivilo i zivi u Rusiji u odnosu na to ko je sef ruske banke. Sad je Naibulina, cista ruska, plate ko u Nigeriji.

 3. persida says:

  Dobro kazes i istinito. Bankari sisaju krv ruskoga naroda od 1917, a svako ko to negira je ili idiot ili jeftini propagandista.

  • Deda says:

   Koja banka i u kojoj državi ne sisa krv narodu? Banke su od uvek ujedinjeni zelenaši.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *