U Siriji poginula još četvorica džihadista iz BiH

U Siriji poginula još četvorica džihadista iz BiH

20 januara 2014

360_lebanon_jihadist_0103U Siriji su u proteklih nekoliko dana poginula još četvorica džihad-ratnika iz BiH, a jedan od njih je Atif Nuhanović iz sela Kosova kod Ošvi u opštini Maglaj za kojeg je „Glas Srpske“ u oktobru prošle godine pisao da je otišao na sirijsko ratiše.

Tada smo objavili da je vođa vehabijske zajednice u Ošvama Izet Hadžić na ratište u Siriju poslao Nuhanovića i još četvoricu Albanaca koji su ilegalno radili u pekari „Non-stop“ u Maglaju.

Izvor blizak bezbjednosnim agencijama kaže da islamistički internet portali ne objavljuju imena svih ratnika iz BiH koji su poginuli na sirijskom ratištu, nego samo onih za koje se procijeni da su zaslužili epitet „šehida“. Za treću vrstu boraca objavljuju se samo nepotpuna imena. Tako nijedan od tih portala nije objavio da je Nuhanović poginuo, ali je na „Fejsbuk“ profilu „Sirija mu’mini su uz tebe“ objavljeno da je „preselio Hamza iz Krajine“.

– Naš brat Hamza iz Krajine, bio mudžahid IDIS-a, preselio od izdajica podmuklih, molimo Alaha da ga uvede u firdeuz kao šehida – stoji na stranici uz fotografiju Hamze i datumom 18. januar.

Na istom profilu juče je objavljeno da su „ubijena još dva Bosanca“. Do sada je objavljeno da je u Siriji poginulo 11 džihadista iz BiH, a procjene su da se na sirijskom ratištu nalazi oko 300 Bošnjaka.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *