U Srbiji će sve biti čipovano, da se zna kad se lečimo, šta jedemo, kad nuždu vršimo…

U Srbiji će sve biti čipovano, da se zna kad se lečimo, šta jedemo, kad nuždu vršimo…

24 avgusta 2013

Sim CardPiše: Igor Vlahović

Vlast je nekoj državi majka, a nekoj maćeha.

Šta je Srbiji vlast, neki će reći u poslednih 70-ak, neki će reći u poslednjih 20-ak, neki će reći u poslednjih trinaest godina? Zla maćeha?

Čast pojedinim izuzecima, ali, ja ne mislim tako.

Suviše je to blaga karakteristika za nastranu KPJ ideologiju – diktaturu i rušenje srpskog nacionalog identiteta, za još nastraniji nastavak spomenute ideologije, uključujući tu, naravno, i sve beskrupuloznije potkradanje naroda, od strane lažnih demokrata, predvodjenih lopovima i izdajnicima iz DS i LDP,…I najzad, zadržimo se u sadašnjosti dugo očekivanih promena, za, ako može još nastranije, a izgleda da može, ovaj konglomerat od najizdržljivijih i najžilavijih, na političkoj sceni, sa po nekim, njima, slepo odanim balavcem.

Zaista, ne pada mi napamet ni jedna reč, koja bi na adekvatan način okarakterisla uticaj aktuelne vlasti, na životarenje u paklu srpskog društva.

Možda mi i dodje na um, jednog dana. Možda će, ako ne meni, onda nekom drugom. Mada, kao da je to uopšte i važno.

I ovih godinu dana, ista je suština konstantnog propadanja države Srbije, koju svakog trena, svojim ukletim sudbinama, ispisuje njen narod,…većina bez prava na pristojan rad, mnogi bez prava na bilo kakav rad, ostavljeni, tako, na milost i nemilost ponižavajuće novčane pomoći iz državne kase, a neki i na prekopavanje po kontejnerima…Svi, kako vreme odmiče, bolno i sve bolnije govoreći – bez sopstvene Države, i samim tim, bez prava na slobodan život.

Kako je dnevni list Kurir, tj. glasilo konglomerata od aktuelne vlasti, pre neki dan izvestio, da policija nekom dileru droge nije uspela da udje u trag, zbog toga što je menjao svoje pri pejd kartice, uskoro će svi gradjani Srbije morati da kupuju pri pejd kartice, uz ličnu kartu, na uvid.

Morbidno!
Čipovane lične karte, čipovane zdravstvene knjižice, pa još uz novi broj mobilnog telefona, vlasti, sačinjene od domaćih izdajnika, znaće, kao da smo stoka za tov, i šta jedemo, i koju vrstu nužde vršimo.

Jeste da živimo u teškoj egzistencijalnoj i duhovnoj bedi, ali, medju nama je dosta zdravorazumnih i hrabrih, koji ponosno iznose svoje stavove i pokreću brojne humanitarne, političke i slične akcije, uglavnom na internetu, jedinom slobodnom i necenzurisanom prostoru.

Morbidno!!! Sasvim logično, da se ova, inovativna mera, protumači kao najava konglomerata od aktuelnih vlasti, za prisluškivanje i praćenje, te u skladu sa spomenutim, udaranje adekvatnih packi, svakom od nas koji se, na bilo koji način, bude pobunio i borio protiv negativnih društvenih pojava, uslovljenih njihovom nastranom politikom. Naravno, zanemarimo Kurirove, jeftine šibicarske fore u vidu navodnog neuspelog podviga policije protiv narko dilera, s’obzirom da je opšte poznato kako su narkomanija, baš kao i prostitucija, odavno legalizovane u paklu realnog života(renja) srpskog društva-Koliko samo inspektora i policajaca koristi usluge prostitutki, i učestvuje u dilovanju drogom? Koliko je onih malo „moralnijih“ policajaca, koji uz dve-tri vaspitne, puste na slobodu prostitutku ili narkomana? Ipak, mogli su da smisle neku visokoumniju laž!

Morbidno!!! Šta će to, od crnog danas, još crnje sutra, da nam donese? Zapitajmo se, dok je još, koliko toliko vremena ostalo, jer šta vredi, ako, kao i sva koja su nas zadesila, i ovo zlo shvatimo kada bude prekasno. Zapitajmo se, jer, doteralo je cara do duvara. Zapitajmo se, jer Sloboda je, pored zdravlja, jedina što na ovom Svetu nema cenu!

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *