У СРБИЈИ СЕ ЗАТВАРАЈУ КАМПОВИ, а ево шта се дешава на БАЛКАНУ

U SRBIJI SE ZATVARAJU KAMPOVI, a evo šta se dešava na BALKANU

19 avgusta 2018

U regionu postoje slični i radikalniji kampovi od omladinsko-patriotskog na Zlatiboru koji je zatvoren pre tri dana, i to posebno u Federaciji BiH, na Kosovu i u Crnoj Gori, saopštio je Beogradski Centar za bezbednost, istrage i odbranu (DBA).

Centar je saopštio da u BiH postoji više od 70 „er soft“ klubova, gde aktivno trenira više od 1.000 ljudi, a da je gotovo polovina mlađa od 18 godina i navode da se „er soft“ oružje lako može zameniti pravim.

Kako se navodi, ovi klubovi redovno održavaju i kampove za obuku, a veliki novac kao donacije dobijaju od Saudijske Arabije, prenosi list „Blic“ i dodaje da su poznati „Ratna zona“ na Igmanu, gde se često okupljaju i bivši borci takozvane Armije BiH.

Takođe, navodi se da je jedna od poznatijih i grupa „Crna munja“ u Cazinskoj krajini, koji u svojim video snimcima često pozivaju na novi rat protiv Srba.

U BiH je poznata i grupa „Askeri“ koja obučava decu, a kako objašnjava DBA, reč je o vehabijama koji uče decu vojnim veštinama i ta grupa je svrstana u red ekstremnih grupa u BiH.

Jedan od osnivača i član Upravnog Odbora te grupe je Naser Orić.

KAMPOVI ISLAMSKE DRŽAVE NA KOSOVU

Kampovi za obuku terorista još uvek postoje na Kosovu i to je javna tajna, a ima ih čak pet i u njima su ranije bili obučavani teroristi OVK, a danas pripadnici takozvane „Islamske države“.

Prema poslednjim informacijama, za tu terorističku grupu se bori oko 400 pripadnika sa Kosova.

Centar ističe da je oko 100 albanskih porodica pristupilo ovom pokretu, a u svakom trenutku u kampovima boravi i 60 dece mlađe od 17 godina uz pristanak roditelja.

Korak dalje otišla je Crna Gora, jer se tamo svake godine organizuje „Letnji vojni kamp za mlade“, koji traje 15 dana, piše DBA i dodaje da je ove godine bilo 45 srednjoškolaca iz Crne Gore i pet iz Makedonije, kao i da je organizator kampa Ministarstvo Odbrane Crne Gore.

DBA ističe da kampovi za vojnu obuku treba da postoje i u Srbiji, ali da budu pod kontrolom države koja će napraviti dobar program samo sa jednim ciljem – približavanje vojske omladini.

„Omladina bi u okviru tih kampova bila upoznata sa osnovnom vojnom obukom i vojničkim životom, i na taj način bi polaznici bili zainteresovani za moguće profesionalno bavljenje vojničkim pozivom, koji bi trebalo da bude uzvišeni čin svakoga ko se odluči da služi svojoj državi“, navodi DBA.

KOMENTARI8 komentara

 1. Srpski patriota says:

  Ma i treba da nestanemo kad smo mazohistički idioti!!! A sva bagra pokvarena u okruženju obučava svoje balavandere da nas danas-sutra što bolje kolju, kokaju i tamane... a mi ćemo da obučavamo naše klince da sade cveće i prevode babe preko pešačkog prelaza... Zemljo otvori se i PROGUTAJ NAS kad nismo nizašta!!! Samo, ja sam služio još onu JNA i ja mog sina ima da obučim i obučavam ga!!! A moj moto u budućim užasima koji slede je PRVO PUCAM a posle pitam ko je!!!

  • Velika Metla says:

   Zato su i postavljeni na vlasti od "dosovaca" pa do ovoga zla zvanog "esenesovci"! A narod? Gleda "zadrugu"! Takav narod i nije za bolje!

  • Bata says:

   Jašta rano. I ja moje devojke (4) učim da znaju gde je D-24,i da je TU granica Srbije. Ko ne zna - naučiće (neko na lakši, neko na teži način).

 2. Dane Radakovic says:

  SVE CE TO VULIN DA OBUCI U SRBIJI DECU SRBSKU DA BRANE KOMUNIZAM U SRBIJI I MIRU MARKOVIC TAKO JE I TITA VATAO UCITELJE I DECU U 2 SV. RATU I GONIJOJ DA GINU NA FRONT DA IH SVABE POBIJU DECU KOJA SU MLADI I NEZNA JU DE DA PUCAJU SRBI SU LUD NAROD BILI I OSTALI

 3. Hruscov says:

  Unistili nam vojsku, pozivaju na neki rezervni sastav...pusti ljude koji sutra sebe hoce da odbrane od ustasa i janjicara da to i umeju. U titovo vreme moja majka je u srednjoj skoli isla na gadjanje iz mitraljeza a danas nam drugi k.njaju sta cemo raditi preko prodane vlasti. Pa mi smo uvek drugome na nisanu, hteli mi to ili ne.

  • Dane Radakovic says:

   tacno je ali to nisu srbi na obuci da brane srbsku nejac nego ih kumunjare obucavaju za sebe nekrst vlada sa srbima u srbiji 78 godina niko ih nemoze skinuti u beogradu sve je jugoslovenima u rukama

 4. gojko says:

  ljubav za sve to trba propagirati u srbiji primati azilante pomagati davati im svoje kuće ako treba.Širirti ljubav organizovati što više gej parada tu je rešenje problema.Muškarcima netreba oružje već karmin i visoke štikle tu je rešenje za zemlju nedodjiju tj srbiju uraspadanju......jao jadna li nam majka

 5. gojko says:

  ljubav za sve to trba propagirati u srbiji primati azilante pomagati davati im svoje kuće ako treba.Širirti ljubav organizovati što više gej parada tu je rešenje problema.Muškarcima netreba oružje već karmin i visoke štikle tu je rešenje za zemlju nedodjiju tj srbiju u raspadanju......jao jadna li nam majka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *