У СРБИЈУ ОЛУЈА ДОЛАЗИ ИЗ РУСИЈЕ: Од данас службено – ВЕРСKО ИЗУЗЕЋЕ ПРАВОСЛАВНИХ од обавезних вакцинација

U SRBIJU OLUJA DOLAZI IZ RUSIJE: Od danas službeno – VERSKO IZUZEĆE PRAVOSLAVNIH od obaveznih vakcinacija

25 aprila 2019

Dok se ne izjasni SPC, vernici u Srbiji se mogu pozivati na zvaničan stav Ruske pravoslavne crkve.

KONAČNO ODLIČNA VEST!!! BOG JE ČUO NAŠE MOLITVE!!!

Ruska pravoslavna crkva zvanično se protivi obaveznim vakcinacijama dece!
Patrijarhalna komisija (RPC) smatra da:

1.Roditelji treba da zadrže pravo da donose informisane odluke o zdravlju svoje dece, uključujući preventivne vakcinacije, bez da budu podvrgnuti bilo kakvom pritisku. Progon roditelja zbog upotrebe ovog prava je neprihvatljiv.2.Roditelji ne bi trebali biti primorani da na bilo koji način navode razloge na kojima se zasnivaju njihovi izbori. Činjenica medicinske intervencije ili njeno odbijanje treba da ostane medicinska tajna zaštićena zakonom.

3.Pravo dece na obrazovanje, uključujući i mogućnost studiranja u obrazovnim ustanovama, ne bi trebalo ograničavati na osnovu toga što su njihovi roditelji odbili provesti preventivnu vakcinaciju, osim pojave masovnih zaraznih bolesti ili neposredne prijetnje epidemije.

4.Roditelji treba da budu u stanju da sami donose odluke, samostalno dobijaju i ocenjuju različite informacije, uključujući i kritične informacije. Ograničavanje distribucije kritičnih informacija koje utiču na prevenciju vakcine neće dovesti do povećanog poverenja roditelja u profesionalce i sistem zdravstvene zaštite. Takvo poverenje će biti olakšano samo iskrenim i otvorenim pružanjem roditelja potpunim, verifikovanim i pouzdanim informacijama, uključujući informacije o rizicima vezanim za vakcinaciju ili specifične vakcinacije.

S tim u vezi, Patrijarhalna komisija za porodicu, zaštitu majčinstva i detinjstva ne može podržati ranije navedene mere.

https://russian-faith.com/news/russian-orthodox-church-officially-opposes-compulsory-vaccinations-children-n2136

«O pravah roditeleй v sfere zabotы o zdorovьe rebenka i immunoprofilaktiki»

http://pk-semya.ru/novosti/item/7319-o-pravakh-roditelej-v-sfere-zaboty-o-zdorove-rebenka-i-immunoprofilaktiki.html

(Vakcineinfo, facebookreporter.org)

KOMENTARI16 komentara

 1. samostalan says:

  Nasa crkva ce uraditi suprotno jer je korumpirana, briga nase popine da li nam stradaju deca, oni ionako ni u sta ne veruju.

  • Cp6a says:

   Pasulj i krilca od slepog miša su ti to rekli?

   • namćor says:

    Bolje nego fragmenti DNK abortirane dece! Bolje nego aluminijum ili živa. I bolje i krilca slepog miša, pošto bi bar znali ŠTA je u njima, nego ovako, da je sastav "službena tajna". I nisam jođ čuo da je neko stradao zbog krilca od slepog miša, ali da su mnogi stradali od vakcine, top već jesam (Preko 4 milijarde dolara isplaćenih "oštećenim od vakcine" u SAD!)!

    • Cp6a says:

     'Bi ga sad i ti, pa nisam krilca spomenuo zbog vakcina. Pogrešno povezuješ. Nego što se malo-malo, uvek neko nađe ničim izazvan da se govnima baci na našu crkvu. Kao i svuda, možda ima i tamo nekih problema, al' crkva mučenica koja je uvek bila sa svojim narodom, stradala zajedno sa njim, koja je toliko razapinjana i uništavana od turaka, Tita i titoista, hrvata, šiptara do danas, to nikako ne zaslužuje. Srbi, kadgod nije bilo države, oslanjali su se na crkvu, koja nas je sačuvala da eto možemo da kuckamo ovde danas kao Srbi, a ne kao hrvati, muslimani ili šiptari.

     • Bora says:

      Nije problem institucija crkve vec njeni poglavari i odredjeni clanovi.Zbog Irineja se Patrijarh Pavle u grobu prevrce.Irinej je prodao narod i crkvu za kilo govana.Odlikovao Vucica a ne zna ni imena da mu se seti kad treba.Gorece taj gore nego Vucic kad mu dodje vreme.Izdajuca roda svoga.

  • persida says:

   Kacavendi i Kosovcu deca trebaju samo za guzne radnje.

 2. rajko says:

  Opa! Bravo!

 3. e. says:

  Vakcinacija je kontrolisana veštačka zaraza određenom bolešću da bi se stekao prirodni imunitet.I daje pozitivne rezultate kad se daje pojedinačno. U slučaju KOKTELA kad se jednim ubodom vrši vakcinacija protiv NEKOLIKO bolesti odjednom,u organizam se unosi BUĆKURIŠ čiji stvarni sadržaj u našoj državi NIKO ne može da kontroliše,a tvrdnja da TREBA VEROVATI proizvođaču čak i onda kad dolazi iz države KOJE su nas bombardovale OSIROMAŠENIM URANIJUMOM ne pije vodu. Obavezaproizvođača vakcine je da KRUPNIM SLOVIMA ispiše SVE KONTRAINDIKACIJE koje može da izazove koktel vakcina a na RODITELJIMA je jedini izbor i odluka da li će vakcinisati decu ili NE. Kada su Rusi pre nekoliko godina UKINULI promenu merenja vremena pomeranjem kazaljki napredna i demokratska jevropa im se smejala - a samo par godina posle im se pridružila. Iskreno se nadam da će tako biti i sa vakcinama.

 4. električar says:

  Bravo ! Konačno crkva preuzima i medicinsku ulogu ... Da se malo smanje ovi redovi po bolnicama ... Od sada će mnogi moći s pravom i lečenje da traže od popova ...

 5. samostalan says:

  Pravi odgovor crkve i drzave na mafiozno trovanje dece. Ucimo, dok imamo od koga.

 6. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ako je država prisiljena da uvažava prava na izuzeće nekih propisanih opštih obaveza kojekakvim zapadnim sektama (jhvh-ovcima se prihvata izuzeće od svake vojne obaveze i da ne primaju transfuziju itd.), postavlja se pitanje zašto ne bi uvažavala i prava na izuzeća SPC-a? Normalno, postavlja se i pitanje zašto SPC ne traži izuzeća za svoje članove ???

 7. Pera says:

  Ovo je divna vest, ali za Ruse. Kakve to ima veze sa nama ?

 8. Pingback: Naoѓaat li antivakserite potkrepa vo nekoi proklamacii na Ruskata pravoslavna crkva?

 9. Ljiljana S. Jovanović says:

  Ne shvatam zašto pišete takve uvredljive komentare kojima vređate zdravu pamet normalnog čoveka. Svoja "vrhunska mišljenja" slobodno razmenjujte u svojoj okolini, ali vas molim da ne zagađujete javni prostor. Nađite neki drugi izduvni ventil, pa šenlučite do mile volje. Svoju decu lepo vaspitavajte i učite ih da poštuju starije i da nikoga ne vređaju. Vi takvi kakvi ste, od njih ćete napraviti jadne i nesrećne ljude ničim zadovljne, umesto da ih naučite da budu vredni i da poštuje svakoga, a naročito starije. Te stvari moraju kod kuće da se nauče, a u školi za te finese nastavnici nemaju vremena. Temelj vaše dece je vaspitanje koje ponesu iz kuće. Ako vi tako vređate Našu Crkvu i ko zna još koga, oni će misliti da je sasvim u redu ako zapale po neki Hram ili prebiju, ne daj Bože, sveštenika. Naši stari svakako nisu tako vaspitavali svoju decu. Da jesu, ne bismo danas imali našu dragu Srbiju. Zato pamet u glavu. Poštujte ljude da biste bili poštovani. Srdačan pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *