У СРБИЈУ СТИЖУ ВЕЛИКЕ КОЛИЧИНЕ РУСКЕ ВАКЦИНЕ

У СРБИЈУ СТИЖУ ВЕЛИКЕ КОЛИЧИНЕ РУСКЕ ВАКЦИНЕ

5 јануара 2021

До краја јануара очекујемо велике количине вакцине Спутњик Ве (Спутник V), а план Националног координационог тима за имунизацију је да се до краја ове седмице вакцинише 2.500 људи у геронтолошким центрима и око 8.500 здравствених радника, потврдио је за Спутњик државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек.

Тачна количина доза вакцине Спутњик Ве (Спутник V) спада у надлежност Владе Србије, али Ђерлек тврди да ће пристићи велике количине руске вакцине до краја месеца.Вакцинација ће се обављати свакога дана, осим на Божић, а данас почиње за здравствене раднике и то од јединица интензивне неге, затим пријемно-тријажних центара, ковид болница.

„Током вакцинације наредних дана бићемо присутни на више од 30 локација широм Србије, укључујући све клиничке центре, клиничко-болничке центре, опште болнице и на више од 110 пунктова“, најавио је Ђерлек синоћ на РТС.

Навео је да је Србија јуче добила 19.500 Фајзер-Бионтек вакцина, да имамо 2.400 вакцина Спутњик Ве и да ће све оне бити утрошене до краја недеље, а да се од понедељка очекује нови контигент Фајзер- Бионтек вакцине.

„Током овог месеца требало би да добијемо око 80.000 Фајзерових вакцина, у фебруару још око 200.000, а до краја јануара добићемо и велике количине Спутњикове и кинеске вакцине“, навео је Ђерлек.

Додао је да ће се радити на томе да се темпо вакцинације појачава из недеље у недељу, како би било вакцинисано што више људи.

Он је рекао да је интересовање грађана за вакцинацију велико, што показује да постоји веома развијена свест о томе да је вакцинација најбољи начин да се изборимо са корона вирусом.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ramonda Serbika says:

    Фајзеровом вакцином - паметни срБи НЕЋЕ вакцинисати ни кокошке.

  2. sasulja says:

    Pitanje za doticnog doktora,zasto se fajzerove vakcine moraju cuvati na temp. od -70 do -80 stepeni celziusovih?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u