У СРЕБРЕНИЦИ Чеда Јовановић, Чанак, Саша Јанковић…

U SREBRENICI Čeda Jovanović, Čanak, Saša Janković…

6 jula 2017

Vlada Srbije još nije donela odluku da li će i ko predstavljati zvanični Beograd na komemoraciji u Potočarima, 11. jula. Ovo pitanje srpski državni vrh, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, trebalo bi da razmotri do vikenda.

Dok je još nepoznanica ko će ispred vlasti biti na obeležavanju godišnjice zločina u Potočarima, srpska opozicija biće na komemoraciji prisutna u značajnom broju.

Prema našim informacijama, zasad su dolazak u Srebrenicu tamošnjim nadležnim organima najavili lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković, predsednik LDP Čedomir Jovanović i lider LSV Nenad Čanak.

I predsednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka Muamer Zukorlić potvrdio je za „Novosti“ da će i ove godine biti u Potočarima 11. jula.

Predsednik Vučić, koji je pre dve godine napadnut u Srebrenici, pre nekoliko dana je rekao da ne zna da li će ponovo ići na komemoraciju žrtvama, ali da će svakako tog dana iskazati pijetet. On je rekao da domaćini imaju neke svoje uslove i zahteve.

Predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici Ćamil Duraković zasad se nije izjasnio na koje je sve adrese u Srbiji upućen poziv za prisustvo komemoraciji.

KOMENTARI8 komentara

 1. Rastko Vuković says:

  Razmišljaju li oni uopšte o tome šta se u Srebrenici stvarno desilo, ili im je samo do podrške onih koji prave takve manipulacije?

 2. Kulak says:

  A Jasenovac?

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Hoće li drug Nenad Čanak isto tako i u ustaški konclogor Jasenovac gdje su hrvatske ustaše svirepo likvidirale 700.000 Srba,Židova,Roma i antifašista? Ili je njemu samo uvlačenje nekom u neku stvar bitno?

 4. Portopranco says:

  Munira Subašić i njeno jato grabe silnu lovu na napumpavanju Mita o Srebrenici.Svake godine dovoze se leševi ljudi poginulih u saobraćajnim nesrećama i umrli prirodnom smrću iz Bihaća,Visokog,Zenice,Tuzle i drugih mjesta u BiH i pokapaju u Srebrenici da bi se napuhivale cifre za punjenje džepova Munire Subašić i sličnih.

 5. Biogradlija says:

  Munira Subašić je do 1995.bila sirotinja,a danas je multimilionerka i jedna od najimućnijih žena na Balkanu.Pa ko tu koga voza sa tom Srebrenicom?

 6. Pastrovic says:

  Da su Srbi iole karakteran narod, kakav su negda bili, ovu trojicu i sav olos njima slican bi trebali ne da zatvore, strijeljaju ili objese, nego da ih "lijepo i natenane" - kamenuju!

 7. Lisice says:

  Pohapsiti pre nego što naprave sranje u Srebrenici.

 8. goran says:

  Brnabicka htela da ih hapsi, ali nije stigla, morala da u americku ambasadu da odnese burek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *