У СРЕБРЕНИЦИ ПЉУВАО СРБЕ И СРБИЈУ, па сад очекује подршку САД и ЕУ!

U SREBRENICI PLJUVAO SRBE I SRBIJU, pa sad očekuje podršku SAD i EU!

14 jula 2016

97892_01-ceda-jovanovic-srebrenica_fLider LDP Čedomir Jovanović na komemoraciji u Potočarima ispljuvao je prekjuče Srbe i Srbiju da su genocidni, samo da bi se dodvorio Zapadu.

Jovanović se, kako kažu, nada da će ga EU, SAD i NATO zaštititi od istraga zbog milionskih malverzacija sa žitom iz državnih rezervi i nevraćenih kredita. Takođe, tvrde obavešteni, pljuvanjem rođene zemlje u Srebrenici Čeda pokušava i da pridobije simpatije zapadnih moćnika za koje veruje da ga mogu ugurati u novu vladu Srbije!?!

Hoće u Vladu

Čedina „srebrenička epizoda“ postaje znatno jasnija kada se prisetimo da su Čeda i njegova supruga Jelena, kao direktorka firme „Agroposlovi“, pod istragom zbog sumnje da su umešani u pranje novca i nestanak čak 6.676 tona pšenice iz državnih rezervi!

Državna Direkcija za robne rezerve, kao i oštećene banke i investicioni fondovi, podneli su prošle godine krivične prijave protiv Čedine supruge tvrdeći da ih je prevarila za najmanje 6,8 miliona evra!

Upravo na ovu aferu u vreme Jovanovićeve posete Srebrenici podsetio je Pokret socijalista Aleksandra Vulina. Socijalisti su poručili da „Jovanović u Potočarima nije predstavljao Srbiju, već je za sebe tražio podršku ambasadora kako bi se zaštitio od istraga i eventualno ušao u Vladu“:

Partijski račun LDP blokiran već dve godine, „Fidelinka“ u blokadi za još par miliona evra, duguje radnicima za plate, državno žito nestalo iz Jovanovićevog privatnog mlina… Šta je priznavanje genocida za tolike blokade?, navodi se u saopštenju Vulinove partije.

Sa tim je saglasan i poslanik SNS Marijan Rističević, koji kaže da Čeda podržava opasne antisrpske ideje o genocidu samo da bi sam sebe amnestirao od svih krivičnih dela.

– Osim ozbiljnog privrednog kriminala i brčkanja u bazenu sa Šiptarom, Jovanović je imao izvesnu ulogu i u političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića. Kada bi ga za bilo šta od toga sada uhapsili, on bi na sva usta vikao da je to zbog Srebrenice. Svima je jasno da Čedomir Jovanović Našmrkanović namerno ruši državnu politiku da bi spasao sebe i svoje od procesa za kriminal, ali i dopunio prihode dolarima i evrima iz takozvanih donacija za razvoj demokratije – ističe Rističević, dok Čedomir Jovanović nije želeo da se oglašava ovim povodom.

Na drugoj strani, ministar policije Nebojša Stefanović za Informer poručuje da niko ne može biti zaštićen.

– Ne postoji osoba koja može da računa na bilo kakvu vrstu zaštite, ako učini nešto protivzakonito. Policija će uvek raditi svoj posao i zajedno sa tužilaštvom postupati u svim slučajevima kriminala i korupcije – ističe Stefanović.

Skuplja poene

Analitičar Milan Nikolić smatra da Jovanovićev odlazak u Srebrenicu ne može automatski da mu obezbedi zaštitu Zapada.

– Moguće je da Čeda želi da prikupi koji poen za sebe, pokazujući da je spreman da čini ustupke. Ambasade sigurno imaju neki uticaj, ali ne verujem da će ga oni zaštititi od istraga ili da će ga, kako se priča, ‘ugurati’ u novu Vučićevu vladu… – zaključuje Nikolić.

Sumnjiva posla Jovanovića:

* Jovanovići su, prema navodima iz istrage, kao zalog za kredite u više navrata stavljali 6.676 tona merkantilne pšenice iz državnih rezervi (tadašnja tržišna vrednost oko milion evra), a koja je skladištena u silosima „Agroposlova“
* Kao direktorka „Agroposlova“ Čedina žena Jelena je falsifikovala dokumentaciju i državno žito stavljala pod hipoteku kako bi od banaka i investitora pozajmila ukupno 6,8 miliona evra. Te pare nikada nije vratila, a sumnja se da je i dobavljačima ostala dužna još oko 1,5 miliona evra!
* Septembra 2015. zbog ovih malverzacija oštećene banke, investicioni fondovi i Direkcija za robne rezerve protiv nje su podneli krivične prijave za krivična dela za koja su zaprećene kazne robije od tri meseca do 10 godina
* Septembra 2015. Tužilaštvo je, na osnovu zahteva Uprave za sprečavanje pranja novca, naložilo policiji da istraži sumnjive transakcije firmi „Agroposlovi“ i „BH kemikal industri“, koje su u suvlasništvu Jovanovića, a zbog sumnje da su oprali najmanje 75 miliona dinara

(Informer)

KOMENTARI9 komentara

 1. ivan Grozni says:

  Da u Srbiji postoji sudstvo Ceda bi do sada morao biti uhapsen. Nema nigde 6676 tona psenice iz robnih rezervi, Falsifikovani dokumenti, milioni ne vracenog duga... Znaci da Ceda ima zaledjinu ili je radio u kooperaciji pa se sad sve ucutkava. Zemljo SRBIJO isteraj izdajnike sa svoje zemlje. Neka ide tamo gde mu je srce. Da vise ne kalja obraz srpskom narodu

 2. račel says:

  Ne znam ko je napisao članak, ali je jednostavan i odgovara uhu običnog, napaćenog čoveka. Odavno znamo ko je ovaj, znamo da je ološ nad ološima, a vidimo i da mu je isto takav i bračni drug.Pottpuno se slažem sa prethodnim komentatorom, i da dodam, šta je urađeno sa onim, sto je napisano u poslednjem pasusa, ovog, zaista jednostavnog i dobrog članka.

 3. Aleks says:

  Kad za nekog nema suda ni zakona zna se šta preostaje da se uradi...

 4. Dragan says:

  Sve ovo je kriminal,ali pitanje je ko je poslao ovog dole da se klanja poturicama i sta on time dobija?

 5. padre says:

  Koliko se vi novinari bavite sa tim gelipterom, mora da vam daje mastne pare!Jer jedini njegov cilj je, da bude u novinama, a vi kao kokoške bez glave nasedate na najgluplje fore!To što on kaže je toliko bitno za Srbiju, kao moj komentar!

 6. lilit says:

  Neka se vrati u svoju Bosnu, a ne da uživa u Srbiji!

 7. bratislav says:

  Dok je bilo Srba ovakvi su se streljali za izdaju zzemlje ali kad je premijer isto takav ovo nam se desava

 8. Major Dangić says:

  Milicijo - postupi po naređenju. Hapsi g..na lopovska. Ali ne da leži u zatvoru, nego da kopa kanale na prinudnom radu (ili njegovi nabildani i napumpani mišići nisu za rad?). Nema veze - nadoći će u vožnji.

 9. Veljko says:

  Oni ce I otici ali sa novcem,i tako jedan po jedan????itd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *