У СРЕД КРИЗЕ: Вучић позвао Ердогана у Србију!

U SRED KRIZE: Vučić pozvao Erdogana u Srbiju!

28 aprila 2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru s ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem, uputio poziv turskom lideru Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju.

On je izrazio podršku projektima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).

– Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske Tanžuom Bilgičem i tom prilikom, u prijateljskim razgovorima, uputio poziv predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju i izrazio želju da odnosi sa Turskom i njenim narodom i dalje budu u stalnom usponu – ističe se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Premijer Vučić je, kako se navodi, preneo duboku zahvalnost turskim kompanijama koje ulažu u Srbiji, a posebno na pomoći koju su pružile u teškim trenucima.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima TIKA, a premijer Vučić je naglasio da kao premijer daje punu podršku različitim projektima ove agencije, kao što su renoviranje zgrade Višeg suda u Novom Pazaru i rekonstrukcija beogradskog porodilišta u Zvečanskoj ulici, dodaje se u saopštenju.

– Želimo da privučemo još veći broj turskih investitora i organizujemo sastanke sa poslovnim ljudima iz Turske, u cilju izgradnje poverenja onih koji već posluju u našoj zemlji, kao i povećanja obima privredne saradnje – istakao je premijer Vučić.

Ambasador Bilgič je naglasio da su neophodni dobri odnosi Turske sa Srbijom, kao ključnom zemljom za mir i stabilnost na Balkanu, navodi se u saopštenju.

On je najavio dolazak novih preduzetnika iz Turske, koji su spremni da svoje poslovanje prošire u nekim od gradova Srbije.

– I turski predsednik i srpski premijer su snažni lideri koji donose snažne odluke – smatra ambasador Bilgič, koji se saglasio s premijerom Vučićem da je saradnja između dveju zemalja na dobrom putu.
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ponovio je poziv turskom predsedniku Erdoganu da poseti našu zemlju, ističe se u saopštenju.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Jel' to Erdogan sada donosi Migove??? Ha, ha.

  2. dusko says:

    ZAVISI U KOM SVOJSTVU GA JE POZVAO , AKO GA JE PZVAO KAO PRAVI DRZAVNIK DA VIDI STA NAM NEPRIJATELJ MISLI UREDU AKO JE U DRUGOM ONDA !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *