У СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТУ СЕ СПРЕМА ПОБУНА

U STEJT DEPARTMENTU SE SPREMA POBUNA

21 oktobra 2023

AMERIČKE diplomate koje rade u Stejt departmanu pripremaju dokument u kojem kritikuju politiku svog rukovodstva u vezi sa sukobom na Bliskom istoku, prenosi Huffington Post, pozivajući se na izvore.

Prema rečima dvojice rukovodilaca Stejt departmana, čija imena nisu navedena, u dokumentu koji pripremaju negativno ocenjuju „jednostranu podršku akcijama Izraela i ignorisanje stradanja palestinskih civila“.Posebno su ukazali da američki državni sekretar Entoni Blinken i njegovi savetnici nisu bili svesni „rasprostranjenog nezadovoljstva u ministarstvu“.

Huffington Post navodi ocenu još jednog visokog službenika Stejt departmana da se u Blinekenovom resoru „sprema pobuna na svim nivoima“.

Prema tom uticajnom onlajn listu, raste nezadovoljstvo i u Kongresu SAD: više od 400 zaposlenih koji imaju muslimanske i jevrejske korene potpisalo je otvoreno pismo Predstavničkom domu pozivajući ga da podrži prekid vatre u sukobu između Izraela i Palestine.

„Mi zaposleni u Kapitolu sa jevrejskim i muslimanskim korenima, apelujemo na naše pretpostavljene, članove američkog Kongresa, sa zahtevom da se pridruže pozivima na hitan prekid vatre između Izraela i Hamasa“, navodi se u dokumentu.

Portparol Stejt departmenta, Metju Miler, izjavio je, međutim, da zvanični Vašington samtra da u trenutnoj situaciji na Bliskom istoku, Sjedinjene Države ne treba da rade na posredovanju između strana u sukobu, već da podržavaju Izrael da zaštite svoju zemlju.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Tkzv " deMONkratska stranka " satanističke amerike je ZLO u pravom smislu reči. Sve ih treba fizički likvidirati, sa sve porodicama, jer tome zlu se ne sme ostaviti ni najmanja prilika da se naslede, jer iz njih se samo još veće zlo može iskotiti.

  2. milorad5 says:

    op,dovatili su se narko kartel i trgovci robljem protiv trgovaca oružjem i ratnohuškača...američka pita je postala premalena za SVE:).."good,goooood everything procede as i precedded"....da citiram zlog imperatora palpatina iz zvezdanih ratova:)..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *