U sukobima u gradu Šahtarsk najmanje 10 poginulih ukrajinskih vojnika

U sukobima u gradu Šahtarsk najmanje 10 poginulih ukrajinskih vojnika

1 avgusta 2014

4175af3c-c576-11e3-_635486bU sukobima između ukrajinskih i proruskih snaga tokom prethodne noći u blizini mesta gde se srušio malezijski putnički avion poginulo je 14 ljudi, među kojima je namanje 10 ukrajinskih vojnika, izjavio je danas portparol ukrajinske vojske.

„Znamo da je ukupno poginulo 14 osoba, ali četiri tela još nisu identifikovana, pa ne znamo da li se radi o ukrajinskim vojnicima ili teroristima“, rekao je portparol Oleksij Dmitraškivski.

„Za sada govorimo o oko 10 poginulih ukrajinskih vojnika“ u sukobu u gradu Šahtarsk koji je od mesta avionske nesreće udaljen oko 25 kilometara, prenosi AFP.

Ukrajinska televizija je ranije danas objavila da je poginulo 20 ukrajinskih vojnika.

Vojni zvaničnici su rekli da se jedna padobranska jedinica našla na udaru granata i tenkovske paljbe u blizini Šahtjorska.

Ukrajinske snage su intenzivirale ofanzivu na proruske snage posle obaranja aviona 17. jula kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade, navodi Rojters.

Proruske snage su sada potisnute u dva glavna uporišta -gradove Donjeck i Lugansk.

SAD su rekle da su proruske snage verovano oborile avion greškom uz pomoć vojne opreme kojom ih je opremila Rusija, ali proruske snage i Moskva negiraju ovu optužbu i tvrde da je kriva ukrajinska ofanziva.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *