У ТИШИНИ Американци спремају удар на Русију! РУСИ ИХ ПРОЧИТАЛИ И ВЕЋ СПРЕМИЛИ БРУТАЛАН ОДГОВОР

U TIŠINI Amerikanci spremaju udar na Rusiju! RUSI IH PROČITALI I VEĆ SPREMILI BRUTALAN ODGOVOR

4 maja 2020

Rusija će morati da preduzme oštre mere ako se američke trupe pojave na poljsko-beloruskoj granici.

U kontekstu konfrontacije između Rusije i NATO-a, Poljska i Belorusija su poslednjih godina izašle u prvi plan, čija važnost naglo raste.Nije tajna da Varšava Moskvu smatra jednim od svojih glavnih principijelnih protivnika, zbog složene istorije odnosa između ovih država. Između njih je bio Minsk, koji je tradicionalni ruski saveznik.

Poljska ima ozbiljnu podršku Sjedinjenih Država i nekih njihovih saveznika. Varšava je zainteresovana za dubinsku saradnju sa Amerikancima i razmeštanje velikih stranih vojnih kontingenta na svojoj teritoriji.

U Rusiji se takav stav naziva kontroverznim, jer dovodi do destabilizacije situacije u regionu.

Rusija ima jasne sporazume s NATO-om u vezi s raspoređivanjem stranog vojnog osoblja u Poljskoj. Sjedinjene Države, izgleda, žele da ih prekrše.

Oni su u više navrata izjavljivali nameru da na poljskoj teritoriji rasporede balističke rakete i uspostave baze na granicama sa Belorusijom.

Pored toga, u regionu se redovno održavaju vojni manevari, a raspoređuju se i dodatne snage, uključujući tešku opremu.

Očigledno je da Minsk počinje da gubi živce. Razmatraju se mogućnosti za jačanje odbrambenih sposobnosti zemlje. Prema navodima, postoje glasine i da se u Belorusiji mogu pojaviti ruske rakete.

U skladu s tim, Moskva je donela tešku, ali izuzetno efikasnu odluku. U Kalinjingradskoj oblasti raspoređeni su taktički raketni sistemi “Iskander”.

Postavljanje takvog moćnog oružja trebalo bi da ohladi NATO. Tako je Rusija poslala signal protivnicima, upozorivši ih na posledice bilo kakvih nepristojnih akcija i provokacija.

Minsk veruje da će, čim američke trupe uđu u Poljsku, ruske nuklearne rakete biti odmah usmerene u njihovom pravcu i da će Moskva biti primorana da deluje izuzetno oštro.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI13 komentara

 1. Don Kihot says:

  Slažem se da se takav plan razrađivao oduvjek u manjoj ili većoj mjeri. Međutim, sada kad duboka država nije na vlasti ta mogućnost je izuzeta...Isto tako vjerujem da je postojala velika mogućnost "incidenta" na vježbama od strane oficira lijalnih dubokoj državi...No, sada se sve to drastično umanjuje tako da svi možemo da predahnemo makar na neko vrijeme dok ih Tranp ne rašrafi ili makar glavno jezgro...

  • padre says:

   Jedini je problem, što se u Americi nezna, ni ko pije, ni ko plača!

 2. persida says:

  Nema sanse, Tramp i Putin saradjuju u svemu.

  • Slobodanka says:

   Radiš za duboku.

   • persida says:

    Da, Tramp i Putin rade za vladare iz senke. Staro je masonsko pravilo da stvari uvek treba prepakovati da izgledaju nove, kako bi sve moglo DA OSTANE PO STAROM. Tramp i Putin su trenutno najvazniji igraci u tom teatru. Dok se dize hajka na Gejtsa (s pravom), FED i dalje stancuje lazne dolare. O cemu onda da pricamo, o kakvoj velikoj promeni?

    • Slobodanka says:

     E pa ludja si od Hitleri (Hilari) po tome koliko nastojiš da Putina upleteš u američko štampanje dolara i u razne druge dogadjaje u državi SAD. Značajnu ulogu u tome da može ovoliko da štampa dolare odigrala je S. Arabija za vreme Niksona, a ne Rusija. Nju ni ne pominješ ali važno je da si kao dežurna lažljiva veštica uzjašila na Putina. Sve i jedna država čija valuta se koristi kao rezervna svetska valuta (za medjunarodna plaćanja) u mogućnosti je da svoju valutu prekomerno štampa. Evo i EU itekako štanca lažne evre tojest nezaradjene evre. Sa svojom valutom to bi mogla da radi i Kina i Japan i V.Britanija. Ali najviše to radi SAD jer je dolar najviše tražen za medjunarodna plaćanja.

 3. Slobodanka says:

  Duboka država sad značajno menja i oblikuje Trampovu spoljnu politiku. U junu 2019 Poljska i SAD napravile su vojni sporazum po kom Poljska će potrošiti dve milijarde dolara za modernizaciju i renoviranje poljskih baza i poligona gde će biti razmešteni američki vojnici. Poljska će imati stalno rasporedjenih 6000 američkih vojnika. Kad sporazum bude realizovan Poljska će imati četvrti najveći američki kontingent u Evropi, nakon Nemačke, Italije i Velike Britanije. Povodom tog sporazuma na zajednićkoj konferenciji u Vašingtonu Tramp je imao manje agresivne stavove od Dude, tom prilikom je rekao: "Nadam se da će Poljska imati odlične odnose s Rusijom. Nadam se da ćemo i mi imati odlične odnose s Rusijom, i usput, s Kinom i mnogim drugim zemljama". Da li je tada lagao ili je to iskreno mislio? Ako je mislio iskreno duboka ga je preduhitrila. Duboka država SAD poznaje Kinu i Vuhansku laboratoriju s kojom su godinama imali saradnju. Korigovali su i oblikovali Trampovu politiku tako što su lansirali ovaj virus iz Vuhana. Nakon toga malo teže će se ostvarivati Trampova ideja o dobrim odnosima sa Kinom. Dakle duboka može da napravi neku provokaciju i u Poljskoj da bi time naterala Trampa da SAD bude što više vojno angažovane u Poljskoj. Duboka ima takvu moć da od Trampa može da napravi novog Hitlera. Na kraju možemo zaključiti da Tramp služi slično kao stjuardesa aviona te prikazuje lepše lice Amerike i tako se ponaša sve do iznenadnog napada. Glavno pitanje je ono što se ne vidi: Ko zapravo upravlja avionom "Amerika".

  • persida says:

   Upravljaju DOLAR I oni koji ga stancuju, bankari, korporacije, sotonisticke sekte. O svemu tome je lepo pisao ruski istoricar Platonov. Ne zaboravimo i cionisticki lobi. Svaki izabrani predsednik Amerike mora da se posebno zakune u vernost Izraelu. Isto je tako i u Rusiji, iako bismo mi voleli da nije. Putin ima svoje bankare i svoje cioniste bez kojih ne bi mogao ni kasicicu da podigne. A Kina? Pa, i nju vode korumpirani mafijasi. Da nema ove sinergije u zlu na planetarnom nivou, ne bi nam planeta ovako izgledala. Nas zalost, noseni emocijama i navijackim strastima, ljudi ne zele da vide istinu.

 4. Slobodanka says:

  Glavna svrha raketnih sistema Iskander je uništavanje neprijateljskih sistema PVO i PRO, takodje i najvažnijih objekata koji su njima pokriveni. Domet Iskandera je minimum 50 km i maksimum je 500 km. Iz Kalinjingrada sa Iskanderima Rusi mogu da pokriju oko 80-90% teritorije Poljske, ipak da li najbolje pokrivaju jugoistok Poljske prema Ukrajini, a odatle iz južnog pravca takodje može da bude napadnuta Belorusija. Dakle pored uvodjenja Iskandera u Kalinjingrad neophodni su i ruski raketni sistemi u Belorusiji. AKo bi i to uradili, e onda praktično poljsko-američka sila ako bi krenula na Belorusiju, našla bi se izmedju dve vatre, sa severa iz Kalinjingrada i sa istoka iz Belorusije tojest sa najkraćim mogućim putem rakete.

 5. Slobodanka says:

  Tramp služi kao cica varalica. Moguće je i to da on lično svesno koristi tu taktiku, da bi na kraju postigao efekat iznenadnog napada i što lakše ostvario pobedu. Pored polulude Ukrajine na jugu, e samo nedostaje da još bude napadnuta i Belorusija. A severnije od nje su Litvanija, Letonija i Estonija, napadom na Belorusiju skroz bi presekli kopneni pristup Rusije ka Evropi. Treba proveriti šta rade u Finskoj, da odatle ne bude tajnih iznenadjenja. Uopšte me ne bi iznenadilo da ponovo podstiču Erdogana da uvuče svoju Tursku u sukob sa Rusijom.

 6. persida says:

  Tramp nece napasti Rusiju, jer njegova celokupna karijera zavisi od ruske podrske bez koje bi on bio rupa na cionistickoj svirali.

  • Slobodanka says:

   Opet pevaš istu pesmicu kao Hitleri o posebnoj saradnji Trampa sa Putinom. Tramp NE SME da povede SAD u direktan vojni napad na Rusiju. Zato je ovde reč o eventualnom napadu na Belorusiju. Neće napasti ni Belorusiju nego nastoje da raznim pretnjama angažuju Rusiju na sto strana. Evo i u Venecueli opet nešto pokušavaju. Ovo liči na pripremu da recimo posle izbora u SAD izvrše napad na Iran. Kod napada na Iran važno im je da Rusija bude prezauzeta raznim konfliktima i pritisnuta sa što više pretnji te da u tom vremenu Rusija nema snage da pored svega još pomaže i Iranu.

  • Slobodanka says:

   Ali ekonomski Tramp je itekako napao Rusiju. Ko je zaustavio sankcijama izgradnju Severnog toka 2? Tramp. Da bude još zanimljivije globalistanci njegovi navodni politički protivnici (globalistansko krilo iz EU) podržali su izmene zakona kojim se takodje ugrožava izvoz ruskog gasa kroz taj gasovod. Dakle bilo da su trampovci ili antitrampovci, bilo da su iz SAD ili iz EU, svi igraju protiv Rusije. Imajući to u vidu koliko treba biti slep i blesav pa napisati da "Tramp zavisi od ruske podrške".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *