AKCIJA „GROM 1“ – Privedeno 128 dilera širom Srbije

AKCIJA „GROM 1“ – Privedeno 128 dilera širom Srbije

28 decembra 2013

policijaPrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je od jutros od 4.30 u akciji privođenja narko dilera privedeno 128 lica, da će s prethodnom sličnom akcijom to značiti gotovo 500 privedenih, a onima koji su se sklonili ili pobegli na dan, dva, poručio je da im pakao tek predstoji.

Akcija Grom 1 na razbijanju narko-grupa u celoj Srbiji je u toku od rno jutros, a policija je ušla u 1.165 objekata. Do sada je, kako je rekao Vučić, procesuirano 128 lica, a među njima su i značajna imena narko mafije.

Vučić je izjavio je danas da nema sistemske veze između države i kriminalaca i da nijedna informacija iz akcije Grom u kojoj je priveden veliki broj narko dilera nije procurela.

„Ponosan sam jer uvek imate nekoga iz policije, tužilaštva, suda, i uvek poneka informacija iscuri, ali smo noćašnjom akcijom pokazali da nemamo strah i sistemske veze između države i kriminalaca“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je istakao da su tokom akcije Grom 1 uhapšene i neke serijske ubice, ljudi koji su vršili nekoliko ubisava, razbojsništava kao i da su neki zadržani zbog nelegalnog posedovanja oružja.

„Oni koji misle da će se ta mreža brzo oporavljati, bolje da razmišljaju o poštenom poslu…Ovo nije kraj te akcije i ona će da teče svaki dan“, poručio je vicepremijer i dodao da u jednom restoranu u Beogradu u koji su ušli nisu našli nijednu ososba koja kod sebe nije imala neki narkotik, a da su svi iz obezbeđenja imali metak u cevi i da „nijedan ne zna odakle mu pištolj“.

„Uhapsimo ih hiljadu puta dok tamo ne budu svi bez narkotika pa da vidimo da li su oni ili država jači. Ponosan sam na to što je država pokazala“, istakao je Vučić.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da su u akciji „Grom 1“ uhapšeni ozbiljni narko dileri koji su bili na samom vrhu piramide i poručila da niko nije jači od države.

„Iz zakonskih razloga nismo u mogućnosti da saopštavamo imena uhapšenih lica, ali vam mogu reći da su ovog puta na meti drzave ozbiljni narko dileri koji su na samom vrhu piramide“, rekla je Dolovac na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, naglasivši da današnja akcija nije kraj borbe sa narko klanovima.

„Ma koliko mislili da su jači od države, to nije tačno, nisu jači od države“, poručila je Dolovac, koja je pohvalila sve policajce i tužioce koji sprovode akciju Grom, napominjući da im podrsku pruža Biro za koordinaciju službu bezbednosti.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da se u akciji Grom radilo na suzbijanju rasturanja narkotika ali da su hapšeni i oni koji ugrožavaju imovinsku i ličnu sigurnost, a da je u saradnji sa Tižilaštvom odgvorno radila na slučajevima 24 sporne privatizacije.

Veljović je rekao da je sve rađeno na osnovu zaključaka Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti. On je precizirao da su u okviru Groma uhapšena i četiri strana državljanina zbog razbojništva na teritoriji Srbije.

Govoreći o saradnji policije, Tužilaštva i ostalih u akcijama borbe protiv korupcije i kriminala Veljović je poručio da „nema zadatka koji ne možemo zajedniči da realizujemo“ i poručio da se sa Gromom neće završiti ta borba.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *