U toku hapšenje 10 osoba u aferi „Azotara“

U toku hapšenje 10 osoba u aferi „Azotara“

11 juna 2013

azotaraPripadnici Radne grupe Uprave kriminalističke policije privode 10 osoba osumnjičenih za zloupotrebe prilikom prodaje regresiranog i neregresiranog đubriva „Azotare“ Pančevo, javio je RTS.

U pitanju su uglavnom vlasnici ili ovlašćena lica firmi i preduzeća koja nisu imala pravo na regresirano mineralno đubrivo. Sumnja se da je tim firmama isporučeno gotovo 17 hiljada tona robe, pri čemu je država oštećena za više od 141 milion dinara.

RTS javlja da su privedeni Anita Matić, vlasnica „Anita Matić PR, Agencija za kompjutersku obradu podataka i trgovinu na veliko Info-servis“, zatim Vidoje Tomić, Radoslav Stojanović, vlasnik „Blistal“ doo iz Novog Sada i Goran Čolaković, vlasnik DOO „Mašinoremont“ iz Sente.

Među privedenima su i Čedo Brborić, direktor DOO „Kalidus trejd“ iz Beograda, Branko Jelić, vlasnik AD „Podunavlje“ iz Beočina, Brankica Bilić, vlasnica DOO „Spinel“ iz Novi Sada i Dragan Šuka, ovlašćeno lice DOO „Dis-progres“ iz Beograda.

Privedeni su i Predrag Vujačić, lice ovlašćeno za zastupanje preduzeća „Orea“ doo iz Vrbasa i Sreta Miletić, vlasnik „Makota“ doo iz Čuruga

Privedeni se sumnjiče i da su uzeli četiri hiljade tona neregresiranog đubriva koje nisu platili, tako da je „Azotara“ u tom poslu oštećena za gotovo 206 miliona dinara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *