У току је ЕПСКА – ВЕЛИКА битка за Алепо!

U toku je EPSKA – VELIKA bitka za Alepo!

3 avgusta 2016

syria1-jumboIntenzivni sukobi vode se u okolini sirijskog grada Alepa, gde pobunjenici pokušavaju da probiju obruč koji su oko grada napravile dražvne snage. Izvor iz pobunjeničkih snaga rekao je da je u toku „velika epska bitka za Alepo“ u kojoj učestvuje oko 10.000 boraca, najmanje 95 tenkova i nekoliko stotina raketnih bacača.

Tokom vikenda, pobunjenici su pokušali da povežu područja koja kontrolišu u istočnom i zapadnom delu grada. Oni su aktivirali i snažnu bombu u tunelu ispod položaja sirijske armije u strateški važnom okrugu Rauseh, preneo je BBC.

Vojska Sirije je uzvratila na te napade uz podršku ruskih vazdušnih udara, kako bi sprečila pobunjenike da se probiju.

Iz redova pobunjenika poručili su da su bombaši samoubice spremni da krenu vozilima punim eksploziva prema položajima armije.

250.000 civila pod opsadom

Procenjuje se da oko 250.000 civila živi pod opsadom u oblastima koje kontrolišu pobunjenici od kada su ih državne snage opkolile prošlog meseca.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, čije je sedište u Londonu, saopštila je da je ovo do sada najveća ofanziva pobunjenika i da se borbe vode na svim glavnim frontovima u gradu.

U izveštajima se navodi da je u poslednja tri dana poginulo oko 50 pobunjenika i nekoliko desetina vojnika. Navodno su bačena i burad sa hlorom, koji je zahvatio oko 30 ljudi, uglavnom žena i dece. U ovom trenutku nije poznato ko je odgovoran za napad gasom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *