У УКРАЈИНИ мушкарце за мобилизацију лове и по плажама и црквама

U UKRAJINI muškarce za mobilizaciju love i po plažama i crkvama

12 jula 2022

ORUŽANE snage Ukrajine mesečno gube 20.000 vojnika, pa mobilišu sve redom – objavio je britanski list Daily Mail.

Kako je navedeno u članku, Ukrajinci su zabrinuti zbog metoda koje Kijev koristi za mobilizaciju vojnih obveznika.Daily Mail prenosi svedočenje jedne žene da su službenici vojnog odseka naprosto jurili 18-godišnjeg biciklistu da bi ga obavestili da mora doći na mesto regrutacije.

U Lavovu su muškarcima uručivani pozivi na ulazima u crkvu, što je izazvalo negodovanje sveštenika, a u Odesi je policija tražila potencijalne vojnike na plaži.

Šef Lavovske gradske administracije Maksim Kozicki je to kritikovao, ukazujući da regrute treba tražiti u tržnim centrima, rekreativnim zonama i blokirajući puteve.

Britanski list svoje čitaoce podseća na nedavnu odluku glavnokomandujućeg ukrajinske vojske, generala Valerija Zalužnog, kojom je uveo stroga ograničenja kretanja vojnih obveznika uzrasta od 18 do 60 godina.

KOMENTARI6 komentara

 1. Rista Bre says:

  Pa jeste ružno, ali je tekst maliciozan. Svaka država kojoj treba više vojnika od regularne vojske, radi i radila je isto od kada ratovi postoje. Nije ona naša dosetka ili izreka, šta li je, pala s nebesa "Rado ide Srbin u vojnike. Tri ga vuku a dvojica tuku!" Prašćajte braćo Srbi, ali tako uvek bilo. Britanski list samo glumi nekog pravednika, odnosno palamudi. A drugo, treba imati u vidu da gotovo svi Ukrajinci govore ruski, bar do skora je to bilo tako, odgajani su na ruskoj kulturi što je sasvim normalno jer su oni Rusi, i baš zato kod Ukrajinaca bilo koje fele osim nacističke, postoji podsvesno slaganje sa Ruskom akcijom. Ukrajinci bi sada, ovog momenta glasali da svi budu Rusija i da govore javno Ruski jezik pre nego što bi "rado išli u vojnike". Oni jednostavno nisu narod, nego deo Rusa iz Ukrajine. Jedno vekovni uporan rad Vatikana i Zapada još uvek nije uspeo da ih potpuno paralizuje. To ćemo tek videti ako Rusi uzmu malo više od Ukrajinske teritorije. Bilo je zahteva i katolika ukrajinaca za ruskim pasošem, oštrih primedbi i nezadovoljstva zato što je Putin ponudio pasoše prvo samo Donbasovcima. Verujem da se i sam Putin iznenadio i vrlo brzo proširio ponudu na sve Ukrajince. Z elenski se buni, jer zna da je većina Ukrajinaca ipak za tako nešto. Stvar je u tome da su oni svesni da su Rusi. Kažem, ima izuzetaka kao što je Čanak u Srbiji.

  • VUK says:

   dobar opis stanja al sto pomenu na kraju tajni eksperiment srpskih geneticara koji su uspeli da naprave covekoliku svinju

 2. Velika Metla, says:

  Sotonina ekspozitura FaKITAn zadovoljno trlja ruke, jer ginu pravoslavci. U tome je cela poenta.

 3. Z - Odessa next says:

  Treba po birtijama da ih traže i po katoličkim katedralama i sinagogama.

 4. Petrovgrad says:

  Kakva mobilizacija, svi će izginuti. Gde da se tuku sa Rusima. Nadam se da će im doći iz dupeta u glavu.

 5. persida says:

  Belci, nejevreji ginu. Izrael trlja rucice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *