У УКРАЈИНИ се спрема нови државни преврат

U UKRAJINI se sprema novi državni prevrat

25 oktobra 2019

VRH Donjecke narodne republike upozorio je da se u Ukrajini sprema – novi državni prevrat.

Zamenik komandanta armije DNR Eduard Basurin izjavio je da se ukrajinski desni ekstremisti spremaju da na nekoliko mesta izvedu terorističke napade za koje će optužiti dve donbaske republike, pa stvorenu situaciju iskoristiti za izvođenje prevrata.Dodao je da će u celu operaciju biti uključen i puk „Azov“ koje za to pripremaju ukrajinske jedinice za specijalne operacije.

„Tim bivšeg predsednika Ukrajine, Petra Porošenka, planira da organizuje terorističke akte u dve hemijeske fabrike na teritoriji koja je pod kontrolom Kijeva. U Avdeevki i Đeržinsku. Za te će pokušati da optuže nas i da u sledećem potezu nasrnu na vlast u Kijevu“.

Basurin je otkrio i ove podrobnosti:

„Zaverenici već koncentrišu oružje i formiraju štabove po celoj Ukrajini. Od pregovora sa našim republikama neće biti ništa. Porošenko želi da se vrati na vlast i da vrati bahanalije koje su trajale svih pet godina njegovog mandata“.

Basurin je naveo da će – prema podacima obaveštajne službe DNR – možda ceo scenario biti aktiviran 29. oktobra kada se u Mariupolju, gde će tada biti otvoren ekonomski forum, bude nalazio aktuelni predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, zajedno sa premijerom.

Tada će, prema njegovim rečima, biti pokušana „sveopšta destabilizacija“.

U Harkovu se već – dodao je – skupljaju ekstremisti koji će biti uključeni „u destabilizaciju unutrašnje situacije i pokušaj obaranja vlasti“.

KOMENTARI2 komentara

  1. E.Lirsch says:

    Udri pa kud puklo, puklo.

  2. persida says:

    Uzalud je prevrat ako opet na vlast dodje korumpirani Jevrejin. Vajcman, Zelenski, … promenite plocu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *