„У ВАШИНГТОНУ КАО ДА ЈЕ РАТНО СТАЊЕ“

„У ВАШИНГТОНУ КАО ДА ЈЕ РАТНО СТАЊЕ“

17 јануара 2021

Све у Вашингтону и САД делује као да је ратно стање, каже аналитичар спољне политике из Вашингтона Обрад Kесић.

„Овде имамо толико војника, полиције, припадника Националне гарде, делује као да је ратно стање. За ноге у Вашингтону то уноси озбиљну тугу. Ни после 11. септембра нисмо имали овакве мере и затварање града за време инаугурације једног председника“, рекао је он за телевизију Прва.Kесић је у директрном укључењу из Вашингтона навео да не очекује нереде на самој инаугурацији Џоа Бајдена, већ после ње и то сукобе међу фракцијама у сада владајућој Демократској странци.

„Имамо упозорење у Америци да радикална левица није задовољна са постављањем кабинета Бајдена и већ најављују демонстрације и да та нова администрација не може да рачуна на њихову подршку“, рекао је он.

Према његовим речима, не очекује нереде од Трампових присталица.

„Kад је био амерички грађански рат било је овако дубоко подељено друштво, где не постоји апсолутна воља да се покуша да се помири подељено друштво, чак новоизабрани председник користи реторику која не допушта помирење“, напоменуо је Kесић.

Он је оценио да су чланови Демократске странке изгубили додир са реалношћу, немају осећаја како људи живе.

„Они су потпаљивали бес својом реториком, ми имамо потпаљивање мржње од стране новоизабраног председника Џоа Бајдена“, рекао је он.

Бивши амбасадор Србије у Немачкој и Великој Британији Огњен Прибићевић напомиње да је америчко друштво дубоко поларизовано.

На питање зашто Демократска странка толико жели да опозове Доналда Трампа, Прибићевић каже да ће то иамти само контраефекат.

„Тиме праве од Трампа још већу жртву. Они не схватају да не мора он бити кандидат на новим изборима, да то може бити неко из његове фамилије, Иванка или његов син“, навео је он.

KOMENTARI4 коментара

 1. milorad 5 says:

  oni će pokušati da pobiju celu familiju trampa, ne treba se zanositi, a bajden širi mržnju NAMERNO, to mu je zadatak da izazove sukob unutar amerike i da se onda deluje metodima PREKIH SUDOVA i VOJNE DIKTATURE i tako USA prestanu da budu parlamentarna država.LAKO se može desiti da su ovo bili ZADNJI IZBORI u USA iz ovog ili onog razloga nebitno je.Očigledan je pokušaj militarizacije države i preuzimanja SVIH poluga vlasti iz dubine tzv."obaveštajne zajednice " koja je u stvari PRIKRIVENA NACISTIČKA GRUPA U USA i koja želi da izazove RASNI RAT unutar te države, a zatim pozove "trampiste" da brane državu od poludele antife i tako zacementira desničarsku nacističku i rasnu agendu.NIJE TRAMP RASISTA ali BAJDEN i oni oko njega JESTU:)Crnci i obojeni nemaju pojma koja im se zamka sprema, da bi se izvršila čistka unutar USA i cementirala apsolutnha vlast GRUPICE ZLOČINACA iz samog vrha oligarhije, a za to je potreban KRIVAC, IZDAJNIK "nacije". Hitler je proglasio jevreje a bajden će proglasiti crnce izdajnicima, ali su ih pre toga upravo iz bajdenovo tabora ORGANIZOVALI da ih sada napuste i privedu na oltar kao žrtvu za klanje.Ne treba bajdenu vlast nad smešnim neobrazovanim crnačkim narko mafijama,njemu treba da mu pohrle u krilo BELCI AMERIKE ,uplašeni i zbunjeni, divljanjem bezakonja koje upravo bajden i njegova kamarila DANAS podstiču.TO je OČIGLEDNO iz delovanja "demokratske" stranke, oni šire HAOS iz SVE SNAGE i medju sosptvenim članovima i medju stanovništvom, i čekaju svoj momenat da skinu masku i stupe na scenu kao "spasioci".Biće ovo LUDA GOD. U USA a ringišpil počinje 20 januara,kad je ono bila "kristalna noć" u nemačkoj nešto sam zaboravio,ali ameriku 20.januara čeka njihova "kristalna noć",sigurno će biti iscenit+rana neka sabotaža ili nešto tako neki nemiri možda napadi na vojsku ali nešto će uraditi i to baš iz bele kuće se to sprema,bajdenove bele kuće.To je njihov stari, dobro oprobani recept, STVARI UOPŠTE NISU ONAKVE KAKVE VAM SE ČINE I KAKO IH SERVIRAJU:)NAPROTIV UVEK JE SUPROTNI EFEKAT ONO ŠTO ODGOVARA ORGANIZATORU AKCIJE,JER ON RAČUNA NA REAKCIJU KAO SVOJU KAPITALNU POLITIČKU DOBIT:)

 2. Риста says:

  Срби, немо се заносите и губите време са ко је чији прецедник ни како је изабран. То за Србију ништа не мења. Под утицајем америчке демократске политике, Србима данас није важно чак ни ко је прецедник Србије. Ни то ништа не мења за Србију. Срби немају никакав утицај ни на избор прецедника САД ни Србије. Можемо само мало да се тешимо да ни Американци немају никакав утицај по тем питањима. Може бити ко било, чак и ја, али се ништа неће променити осим реторике. Него, чији је лобиста Кесић? Засипа нас помало истином помало лажима. Војска је у Вашингтону и нигде више у Америци. Јесте у војним базама и на бензинским станицама када сипа гориво у лемузине и хамере које сељака лево десно да се не убуђаве. Уопште није истина да је у Америци као ратно стање. Ето како нас пале. Ко овлажену пиљевину за сушење шунке и кобасица, да дуже дими. А ми онда димимо ли димимо а кобасице онда све лепше и лепше. А тек шунка...Има само једна мана ових психо паљевина. Док ми димимо на Кесићеве изјаве и сличне подвале, не суши се шунка него наш мозак. Ај не оптерећујте се безвезе. Тај упад демонстраната у конгрес или већ која то беше кућа, уствари је демократски Рачак за Трампа да га лакше пљуједу. Обично се после државног удара свргнути прецедник пљује и смешта му се све до вешала. Ако може. Никакав ефекат неће бити у Америци зато што је извршен државни удар, неће бити багера у скупштини и као што видите, иако су све то намештаљке, наивни људи који су насели и ушли у конгрес гину ко плева и то још јавно. Ето, то је и Србија требала урадити са багерашима. Бура око Трампа ће трајати пар месеци са "трендом" смиривања и после пар месеци чак ни Срби неће спомињати Трампа у својим медијима. Као и сваки бивши, и он ће једно време лелемудити по медијима а онда наједном - нема га више. Тако је увек после избора или после државног удара у Америци. У Америку су понекад демократски избори за прецедника а понекад демократски државни удари. Буш је дошао на власт такође демократским државним ударом. У америку је све демократско. Чак и када побију децу у Ираку. Демократија бе! А у србији? Па демократија бе, чак и када прецедник Србије потпише бриселски споразум и укине српска права на КиМ, све то демократија. Само ви онда кажете "Сорош је то урадио"! Па треба нам кривац, јел тако? Демократија и нацизам су две речи истог значења, само је једна јако непопуларна. Јако. Демократски јако.

 3. Риста says:

  Упорно покушавам да вас смирим, да можете релано да посматрате ствари на овом нереалном Свету и да се посветите својим проблемима. Од како су почели избори у Америци које смо ми назвали анти демократски, заборавили смо у каквим говнима је Србија. Увек се нађе нешто недемократско код наших крвних непријатеља па ми заборавимо да и ми постојимо. Колико пута сам написао да вам све то смешта ЦИЈА? Бавите се непотребним губљењем времена. Те Сорош, те демократија у Америку, те Кесићи, те Кандићке и увек и увек нешто ново да жваћете само да заборавите глад. А глад полако убија.

 4. petrovgrad says:

  Када је полиција била у скупштини Србије, онда то је диктатура.Сад када је у америчкој, онда ништа.Сами себе дементују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u