U Velikoj Britaniji gladuje 347.000 ljudi

U Velikoj Britaniji gladuje 347.000 ljudi

7 decembra 2013

beskucnik_britanijaBritanski lekari i naučnici tvrde da se u njihovoj zemlji stalno povećava broj ljudi koji gladuju ili nemaju mogućnost da se normalno hrane. Uprkos tome što u Ujedinjenom kraljevstvu postoji cela mreža „banaka hrane”.

Specijalizovani časopis British Medical Journal objavio je njihov izveštaj u kojem se naglašava: „Tokom 2008. godine usluge takvih „banaka” koristilo je 26.000 ljudi, a u prošloj godini – već 347 hiljada. Tokom 2012. – sa dijagnozom „iznemoglost od gladi” – hospitalizovano je 5.499 ljudi.

Autori izveštaja procenjuju da je takvo stanje stvari posledica finansijske krize u Velikoj Britaniji jer realni prihodi građana padaju, pa se sve veći deo porodičnih budžeta troši na samo najneophodnije.

Od 2008. do danas prosečan životni standard građana Velike Britanije smanjen je za 10-15 odsto.

Vlada Dejvida Kamerona odobrila je ceo program antireklamne kampanje Velike Britanije u Bugarskoj i Rumuniji – da bi što manje njihovih žitelja poželelo da emigrira na britanska ostrva.

Bugari i Rumuni naredne godine – posle sedam godina čekanja – dobijaju pravo na slobodno kretanje po celoj teritoriji EU. U Londonu strahuju da bi se oko 250 hiljada građana Bugarske i Rumunije moglo preseliti u Veliku Britaniju. Upravo zato je Kameron odobrio da se Bugari i Rumuni zastrašuju „visokom nezaposlenošću i lošom klimom”.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *