U Vladu Srbije stižu stranci i „naši stranci“

U Vladu Srbije stižu stranci i „naši stranci“

9 avgusta 2013

Vlada_Srbije_logoMesta u rekonstruisanoj Vladi, osim stranih eksperata, dobiće i stručnjaci srpskog porekla sa najprestižnijih svetskih univerziteta, saznaje B92.

Već je poznato da se, uporedo sa izborom novih članova vlade među domaćim stručnjacima i političarima, intenzivno pregovara i sa strancima koji bi mogli da pomognu u oporavku srpske ekonomije. Tako će prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sutra verovatno razgovarati sa nekoliko kandidata koji bi zauzeli ekspertska mesta u Nemanjinoj 11.

Ipak, kako B92 saznaje, nisu u igri samo strani državljani o kojima se pisalo ovih dana, već i domaći stručnjaci koji su se obrazovali u inostranstvu i tamo sticali radno iskustvo, čime bi „rekonstruisana vlada Srbije“ mogla da postane više ekspertska nego politička.

Kako B92 saznaje, najozbiljniji kandidat za ministra finansija je 30-godišnjak srpskog porekla koji se školovao na univerzitetu Jejl u SAD, a radno iskustvo stekao je Americi i Evropi u prestižnoj konsultantskoj kući Mekenzi.

Kako saznajemo, on nije jedini ekspert koji bi mogao da zauzme ministarsko mesto u Nemanjinoj 11.

Najveći problem je izbor ministra poljoprivrede pa bi prema našim informacijama i to mesto moglo da pripadne nekom od stručnjaka srpskog porekla koji su se školovali i radili u inostranstvu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *