Ubica medveda postao srpski vitez

Ubica medveda postao srpski vitez

30 maja 2013

Blažo - youtubeSrpski vitezovi iz beogradskog „Svibora“ odali su priznanje Blažu Grkoviću i dodelili mu titulu srpskog viteza! Blažo pre pet dana ubio je golim rukama medveda koji ga je napao u šumi, prenosi televizija BN. Radivoj Radulović, predsednik Srpskog viteškog reda „Svibor“ iz Beograda kaže da je Blažo zaslužio priznanje. „Blažo je junak dostojan svojih predaka koji su se hrabro borili i red je da dobije čin srpskog viteza„, poručio je Radulović.

Kako bi se sklonio od očiju javnosti Blažo Grković napustio je fočansku bolnicu i potražio mir u svom rodnom selu Vrba kod Gacka. Blažo kaže da ne može da izdrži veliki medijski pritisak i iznenadnu popularnost.

„Ja još nisam svestan šta se sve događa, jer su novinari navalili sa svih strana, i čini mi se da bi s ponovo lakše izborio sa medvedom ušumi nego sa novinarima. Sada sam postao i srpski vitez, i moram reći da sam iznenađen i da mi je drago što su ovi ljudi iz Beograda prevalili veliki put i došli da me podrže i daju mi plaketu i titulu viteza“ – kaže Grković-

Blažova supruga Mira pregleda fotografije ubijenog medveda i kaže da je ponosna na supruga koji je za kratko vreme postao planetarni junak.

„Najvažnije je da je Blažo ostao živ i da se dobro oporavlja. Znala sam da je hrabar, i ponosna sam na njega“, rekla je ona.

Medved je Blaža napao u blizini suprugine kuće i sela, pa Blažo kaže da će od sada biti oprezniji kada bude dolazio u tazbinu. Njegove kolege i prijatelji pripremaju mu poseban doček, a sekira i ostaci ubijenog medveda postaće trofeji koji će krasiti dom porodice Grković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *